Alanya AK Parti'de Çakır Sürprizi, İl müjdesi

Alanya AK Parti'de Çakır Sürprizi, İl müjdesi
Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. AK Parti'nin Alanya Belediyesi Başkan Adayı kim olacak?.. Alanya için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne 6 aday sunulduğu ve bu adaylar arasında 3 ismin ön plana çıktığı öğrenildi: Alaattin Çakır, Hasan Sipahioğlu ve Mustafa Toklu.. Son seçimlerde MHP'ye az bir farkla kaptırdığı Alanya Belediyesi'ni geri almak için yola çıkan AK Parti, edinilen son bilgilere göre Alaattin Çakır ve İl müjdesiyle halkın karşısına çıkmaya hazırlanıyor..

Ak Parti'nin Alanya Belediye Başkan adayı neredeyse belli oldu. Son anda bir değişiklik olmadığı takdirde AKP yerel seçimlere bir dönem Mahmutlar Belediyesi'ni de yöneten Alaattin Çakır ile girecek. AK Parti'de Çakır süprizinin yanı sıra Alanya'ya bir de il müjdesi verileceği öne sürülüyor.. 

SİPAHİOĞLU: ESKİYE DÖNÜŞ, TOKLU: TECRÜBESİZ, ALAATTİN ÇAKIR: TECRÜBELİ VE DİNAMİK

Ak Parti'nin Alanya ajandasında iddiaya göre, Alanya'yı uzun bir dönem yöneten Hasan Sipahioğlu ilk düşünülen isimdi. Ancak, görev süresinde halkın değil, bulunduğu makamın başkanı algısı oluşturdu. Küçük esnafa karşı radikal kararlar almaktan çekinmedi ve büyük tepkiler de çekti. Alanya için taze bir kan arayan Ak Parti'de ,Sipahioğlu ismi 'bir geriye dönüş' algısı nedeniyle diğer adayların gerisine atıldı.. Partinin ilçe başkanlığı görevini yürüten ve bu nedenle her kesime hitap edemeyeceği öngörülen, bunun yanı sıra genç ve deneyimsiz olması gibi önemli eksilerle Mustafa Toklu ismi de kafarda soru işaretleri oluşturuyor..   Sipahioğlu ve Toklu'nun tüm olumlu özelliklerinin toplamı gibi görülen Çakır, Mahmutlar Belediyesi'ni başarılı bir şekilde yönetti. Hep halkın içindeydi. O gün olduğu gibi bugün de başarılı çalışmaları ve etkinliğiyle dikkat çekiyor.. Parti içinde yapılan ve sonuçları açıklanmayan gizli anketler de de, Çakır isminin diğer iki adaya göre açık ara önde çıktığı konuşuluyor.

"ALANYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLACAK"

Geçtiğimiz yıllarda büyük ses getiren Alanya'nın il tartışmaları, bu yerel seçimlerde resmi bir şekil alacak ve 22 ilden büyük olan, neredeyse tüm kurumlarıyla il olmaya hazır haldeki Alanya yıllardır beklediği, "Alanya Büyükşehir Belediyesi" vasfına kavuşacak. Bu kapsamda bir seçim çalışması yürütecek olan Alaattin Çakır'ın Alanya Belediyesi'ni MHP'den geri almasına AKP kulislerinde kesin gözüyle bakılıyor..

Alanya İl Haritası

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA "" isimli sosyal medya hesabında paylaşılan Alanya İl Haritası büyük ses getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da il sözünü de dikkate alan Ak Parti, Çakır ile Alanya Belediyesi'ni kazanıp, yılladır il olmayı bekleyen kente il statüsünü vereceği iddia ediliyor..

PEKİ ÇAKIR MI? TOKLU MU? SİPAHİOĞLU MU?

31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler için zaman her geçen gün biraz daha azalıyor. Gözler ise Ak Parti'de hangi ismin Alanya Belediye Başkan Adayı olacağında.Yapılacak olan yerel seçimler öncesi alanyagazetesi.com Alanya’nın siyasi nabzını anketlerle tutmaya başladı bile.. AK PARTİ ADAYI KİM OLSUN?