AK Parti'den, Alanya'da MHP'yi YÜCEL'tecek aday iddiası

AK Parti'den, Alanya'da MHP'yi YÜCEL'tecek aday iddiası
Son dakika.. Alanya'da Ak Parti adayı ile ilgili flaş bir iddia geldi.. Ak Parti'nin yerel seçimler için Alanya'da 'düşük profilli' bir aday çıkaracağı iddia ediliyor.. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz ay partisinin grup toplantısında 'yerel seçimlerde ittifak yok' açıklaması yapmıştı.. Ancak Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, MHP'nin güçlü olduğu bazı şehirlerde 'düşük profilli' aday konusunda anlaştıkları iddia ediliyor.. Bu şehirl

Antalya Gazetesi'nin haberine göre,  Bu şehirler arasında Alanya'nın da olduğu öne sürüldü. Bu kapsamda, son yerel seçimlerde Alanya'yı MHP'ye kaptıran Hasan Sipahioğlu veya AKP İlçe Başkanı Mustafa Toklu isminden biri aday gösterilerek, MHP'li Başkan Adem Murat Yücel'in önü açılacak.. Partililer arasında ve kamuoyunda en güçlü isim olarak Alanya adayı gösterilmesi beklenen Alaattin Çakır'ın ise 'düşük profil' kurbanı olabileceği iddiası Alanya gündemine bomba gibi düştü..

Alanya'nın kaderi Çavuşoğlu'nun elinde..

Ak Parti'nin, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde belediye başkanlıkları için açıklayacağı isimler merakla bekleniyor..

ALANYA'DA, 3 İSİMDEN BİRİ ADAY GÖSTERİLECEK..

Alanya'da ise 3 isim arasından bir seçim yapılacağı öğrenildi. Alanya'lı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ajandasında, Alanya Eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve Mahmutlar Eski Belediyesi Başkanı Alaattin Çakır isimleri var. Çavuşoğlu bugün veya yarın Alanya'ya giderek son istişare görüşmelerini yaptıktan sonra belirlenen adayın ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunacak.

ÇAKIR BEKLENTİSİ VAR ANCAK; AK PARTİ ALANYA'DA MHP'Yİ Mİ YÜCEL'TECEK?

Alanya'da partililer arasında yapılan anketler ve araştırmaların sonuçları, başkanlığı dönemindeki başarılı çalışmaları, tecrübe ve deneyim sahibi olması, Alaattin Çakır'ın aday gösterilmesi yönünde kamuoyunda olumlu bir yaklaşım ve beklenti var. Ancak Sipahioğlu veya Toklu isminden birinin aday gösterilmesi durumunda, 'düşük profilli' aday ile AK Parti Alanya'da üstü kapalı olarak mevcut MHP'li Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in yeniden seçilmesine destek vereceği iddialarını doğrulamış olacak..

DÜŞÜK PROFİLLİ ADAY İDDİASI

Alanya AK Parti adayını merakla beklerken gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı..

Bu iddiaya göre AK Parti, daha önce de MHP Lideri Bahçeli'nin gündeme getirdiği 'düşük profilli' bir aday çıkartarak, MHP'li mevcut Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in önünü açmayı planlıyor..

Düşük profilli adayın ise daha önce Adem Murat Yücel'e koltuğu kaptıran ve ilçeyi yönetttiği uzun yıllar boyunca radilak kararları nedeniyle özellikle esnafın büyük tepkisini çeken Hasan Sipahioğlu veya, parti ilçe başkanı olması nedeniyle tüm seçmene hitap edemeyeceği düşünülen, diğer adaylara göre tecrübesiz ve deneyimsiz olması gibi faktörlerden dolayı 'zayıf bir isim' olarak görülen Mustafa Toklu'nun aday gösterileceği öne sürüldü.

ÇAVUŞOĞLU ALANYA'YI YA İL YAPACAK, YA DA KADERİNE TERK EDECEK!

Alanya yerel seçimlere Hasan Sipahioğlu, Mustafa Toklu ve Alaattin Çakır isminden birisi ile girecek. Çavuşoğlu bu üç isim konusunda Erdoğan'a bilgi notları ve kendi kişisel görüşüyle çıkacak. Çavuşoğlu'nun adaylar konusundaki kişisel görüşü de Erdoğan'ın kararını önemli derecede etkileyecek. Bir diğer deyişle, Çavuşoğlu Alanya'yı ya kaderine terk edecek, ya da güçlü bir isim çıkararak hem kente taze bir kan, hem de ilçenin yıllardır beklediği il hasretinde mutlu sona ulaştıracak..