Alanya'da Deva Partisi çalışmalarına başladı

Alanya'da Deva Partisi çalışmalarına başladı
Alanya'da Ali Babacan'ın kurduğu Deva Partisi'nin Alanya İlçe Başkanlığı ve yönetimin oluşturulmasına başlandığı iddia edilirken, Alanya'da ise İlçe Başkanlığı için çalışmalarının sürdüğü belirtildi.   

ÖZEL HABER - MEHMET AL
Ali Babacan'ın yeni kurduğu Deva Partisinin çalışmalarının ardından Kurucu üyeler Alanya'da İlçe Başkanlığı ve Yönetim Kurulunun oluşması için çalışmalarını Korono virüs dolayısıyla ara verdi. Deva partisin kurulmasının ardından Türkiye genelinde İl ve İlçe Başkanlarının belirlenmesi Ramazan Bayramı sonrasında devam edilmesi bekleniyor. 

90 KİŞİLİK KURUCU LİSTESİNDE 27 KADIN
Ali Babacan'ıun uzun bir bekleyişin ardından kurduğu Deva Partisi'nin 90 kişilik kurucular kurulu listesinde 27 kadın, 16 genç isim yer alırken, kurucular kurulunda yer alan tek milletvekili bir süre önce AKP'den istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu oldu.
Eski AKP'li bakanlardan Sadullah Ergin, Selma Aliye Kavaf, Nihat Ergün , bazı eski AKP milletvekilleri, gazeteci yazar Gülay Göktürk de kurucular listesinde yer alan isimler arasında oldu.

AKP'Lİ BAKAN VE MİLLETVEKİLLERİ LİSTEDE
Yeni partinin 90 kişilik Kurucular listesinde, Genel Başkan olması beklenen Ali Babacan, ilk sırada yer alırken, diğer isimlerle ilgili "alfabetik" sıralamaya gidildi. AKP hükümetlerinde bakanlık görevi yapan Ali Babacan'ın yanısıra, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, eski Sanayi Bakanı Nihat Ergün, eski Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, parti kurucuları arasında yer aldı.

Mazlum-Der yöneticileri Ahmet Faruk Ünsal ile Mehmet Emin Ekmen'in de aralarında yer aldığı eski AKP Milletvekilleri, Abdürrahim Aksoy, Ali İhsan Merdanoğlu, Hasan Karal, Hatice Dudu Özkal, Kurucular Kurulu'nda yer alan isimler olmuştu.