Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu başvuruları başladı!

Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu başvuruları başladı!
Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel etkinlik, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayan bir vurguyla 18. kez sanatseverlerle buluşacak.

Alanya Belediyesi'nin Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile birlikte 2004 yılında başlattığı Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu, bu yıl 18. kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sempozyum, 1-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve Cumhuriyetimizin 100. yılının anısına düzenlenecek.

KATILIM İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ: 22 EYLÜL

Sanatın taş üzerindeki muhteşem yansımalarını Alanya'ya kazandırmayı amaçlayan sempozyum, 22 Eylül'e kadar başvuruları kabul ediyor. Sanatseverler ve heykel meraklıları, bu tarihe kadar Alanya Belediyesi resmi internet sitesindeki başvuru formunu doldurarak başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuru işlemleri için ([email protected]) adresine mail atılması gerekmektedir.

JÜRİ DEĞERLENDİRMESİYLE SANATÇILAR BELİRLENECEK

Başvuruların sona ermesinin ardından Eylül ayında toplanacak olan jüri üyeleri, katılımcıların eserlerini değerlendirecek ve sempozyuma katılmaya hak kazanan sanatçıları seçecekler. Bu seçim, sempozyuma katılacak sanatçıların nitelik ve yeteneklerine dayalı olarak objektif bir süreçle gerçekleştirilecek.

HEYKELLER ALANYA'DA SERGİLENECEK

Sempozyum süresince usta sanatçılar, dev mermer bloklarını ustalıkla işleyerek spor temalı sokak heykelleri yaratacaklar. Yontulan bu eserler, 30 Kasım tarihinde belediye arkasında özel bir alanda sergilenmeye başlayacak. Bu sergi, Alanya'nın sanat ve kültür sahnede önemli bir yer edinmesini sağlayacak ve vatandaşlara ünlü heykeltıraşların eserlerini inceleme fırsatı sunacak.

BAŞKAN YÜCEL'DEN SANATSEVERLERE DAVET

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Uluslararası Heykel Sempozyumu'nun Alanya'nın açık hava sergi alanına dönüşmesine katkı sağladığını vurguladı. Bu yılın Kasım ayında da sempozyum alanını ziyaret edeceklerini belirten Başkan Yücel, tüm sanatseverleri bu etkinliği coşkuyla karşılamaya davet etti. Sanatın heykeldeki izlerini keşfetmek ve ünlü sanatçıların eserlerini yakından görmek isteyenler için Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu, kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.