ENGELSİZ EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

ENGELSİZ EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI
Alanya Belediyesi Engelsiz Sanat Atölyesi’nde engelli birey ve yakınlarının yaptıkları el sanatları sergisi Alanya Kültür Merkezi’nde açıldı.
Alanya Belediyesi Engelsiz Sanat Atölyesi’nde engelli birey ve yakınlarının yaptıkları el sanatları sergisi Alanya Kültür Merkezi’nde açıldı.

10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında engelli birey ve yakınlarının çalışmalarından oluşan Engelsiz Sanat Atölyesi El Sanatları sergisi açıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, eşi Yıldız Yücel ve kızı Zeynep Yücel ile birlikte katıldığı sergiye birçok vatandaş katılarak, büyük ilgi gösterdi. Serginin açılışını Başkan Yücel ve CHP İlçe Başkanı Ali Takavut yaptı.

Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Sorumlusu Esra Yemez ve El Sanatları Öğretmeni Ayşegül Macar Koçak’ın açılış konuşmalarının ardından; Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e ve Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel’e engelli bireylerin yapmış olduğu hediyeler verildi. Engelsiz Sanat Atölyesinde 75 engelli bireylerin yapmış olduğu çalışmalar içerisinde ahşap boyama, ipek kozasından çiçek yapımı, sabundan meyve, kabak boyama yer alıyor.

SERGİ 4 GÜN AÇIK

Sergide farkındalık ortaya koyan Türkler Güzel Sanatlar Lisesi de yer aldı. Türkler Güzel Sanatlar Resim Şenliği’de dereceye giren öğrencilerin resimlerine de sergide yer verildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel “Engelsiz Yaşam” konulu resimlerde dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, duyarlılıklarından dolayı öğrencilere teşekkür etti. Sergi 4 gün açık kalacak

“BİR GÜN DEĞİL HERGÜN FARKINDAYIZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya Belediyesi olarak engellilik alanında bir gün değil her gün farkında olarak çalışmaktayız. Amacımız her alanda engelli bireylerin aktif olarak hayata katılımlarını sağlamak. Engelsiz Sanat Atölyemizde engelli bireylere hem maddi kazanç kapısı sağlamakta hem de sanatın insana kattığı manevi hazzı yaşamaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.