Alanya'nın utancı oldu! Atatürk Evi Müzesi parasızlıktan öylece kaldı

Alanya'nın utancı oldu! Atatürk Evi Müzesi parasızlıktan öylece kaldı
Atatürk'ün 1935'te kaldığı ev olarak hizmet veren müze, yaklaşık 3 yıldır tadilat çalışmalarının tamamlanamaması nedeniyle ziyaretçilere kapalı durumda.

Atatürk’ün 18 Şubat 1935’te Alanya’ya yaptığı ziyaret sırasında bir süre kaldığı ev, müze olarak hizmet vermesine rağmen tadilatı tamamlanamadığı için kapalı. Tevfik Azakoğlu tarafından bağışlandıktan sonra 1987’de müze haline getirilen ve o tarihten beri hizmet veren bir dönemin kent belleğini içerisinde barındıran eser, 2010’daki tadilatın ardından 2021’de yeniden tadilata alındı. Kapısına ‘Tadilat nedeni ile 31.12.2022’ye kadar ziyarete kapalıdır” yazısı asılan müzede çivi bile çakılmıyor. Restorasyon çalışmalarının ödenek sıkıntısı nedeniyle ertelendiği bu yüzden müzenin tadilatının geciktiği ve ne zaman açılacağına yönelik ise herhangi bir öngörü bulunmamakta. Alanya Müze Müdürlüğü’ne bağlı kentteki 5 müze ve ören yerinden biri olan Alanya Atatürk Evi Müzesi’nin halini görenler ise bu durum ve ilgisizliğe adeta isyan etti.
Özellikle öğrenciler olmak üzere kente gelen yerli ve yabancılarında ilgisini çeken Atatürk Evi Müzesi’nin 2011’de 10 bin 559, 2012’de ise 8 bin 510 kişi ziyaret etmişti. Siyasilerde ilgisizlik nedeniyle Alanya Müze Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tepkili.