Alanya'da 100. yıl konseri! ‘Tattimbet' sahne alıyor

Alanya'da 100. yıl konseri! ‘Tattimbet' sahne alıyor
Alanya'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Tattimbet Halk Çalgıları Orkestrası muhteşem bir konserle sahne alacak.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Tattimbet Halk Çalgıları Orkestrası Alanya’da konser verecek. Konser, "Türk dünyasından Ezgiler" temasıyla 4 Eylül’de Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Saat 20.30’da başlayacak ve Alanya Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek konserde orkestranın şefliğini ise Erlan Baktıgerey yapacak. Türk kültürü ve müziğinin zenginliğinin ve çeşitliliğinin yansıtılması amaçlanan konserde Tattimbet Halk Çalgıları Orkestrası, Türk dünyasından ezgiler bir araya getirecek. Orkestra, Türk halk müziğinin enstrümanlarını ve ezgilerini modern bir yorumla sunarken, konserin programında Anadolu, Kafkaslar, Orta Asya ve Türkistan’dan seçilmiş eserlerin yer alması bekleniyor.

‘TÜM ALANYA HALKINI KONSERE BEKLİYORUZ’
Türksoy Eski Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, “Tattimbet Orkestrası, Kazakistan'da Orta Asya'nın en ünlü bestecilerinin yer aldığı bir gruptur. Ünlü kazak besteci Tattimbet'in adını taşıyan Kazak halk çalgıları akademik orkestrası Alanya’da konser verecek. 1988 yılında bölgenin sanat hayatında özel bir olay yaşandı. 25 kişiden oluşan Kazak halk çalgıları orkestrası, şef Düysen Ukibay yönetiminde ‘Şanırak’ şarkısını seslendirdi. 1990 yılında orkestra adını şertpe küyünün atası olan büyük kuishi-besteci Tattimbet'ten almıştır. Yıllar geçtikçe orkestranın baş şefliğini Kazakistan'ın Emeği geçen devlet sanatçıları Düysen Ukibay, Karasay Sayjanov ve Devlet Ödülü sahibi Profesör Şamgon Kajgaliyev yaptı. 2000 yılında orkestraya ‘Akademik’ fahri ünvanı verildi. Orkestra ABD, Fransa, İsviçre, İsveç, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya, İran, Irak, Türkiye, Rusya, Güney Kore vb. ülkelerde yer alıyor. Orkestranın sanat yönetmeni - Kazakistan'ın Devlet sanatçısı Abdugalısın Şokanbaev, orkestranın şefi ise ‘Kazakistan'ın 100 Yeni Yüzü’ projesinin Ödül Sahibi Yerlan Baktıgerey’dir. Orkestra Kazakistan'dan geliyor. Orkestra 60-70 kişilik bir kadroya sahiptir, ancak bu etkinlik için 42 kişi katılıyor. 2 Eylül tarihinde Ankara'nın Etimesgut ilçesinde, Tattimbet Orkestrası'nın büyük bir heykeli açılacak. Bu proje uzun zamandır planlanan bir projeydi. Tattimbet Orkestrası'nın ilk konseri Antalya AKM Aspendos Salonu'nda gerçekleşecek. Ardından Ankara'da 2 konser daha düzenleyeceğiz ve dönüşte Alanya Kültür Merkezi'nde bir konser vereceğiz. Alanya'da daha birçok plan ve proje bulunmaktadır. Alanya, geniş bir coğrafyaya yayılan ve farklı kesimlerden insanların yaşadığı büyük bir yerdir. Bu tür organizasyonlar için oldukça uygun bir mekandır. Alanya halkı tiyatro ve müzik sanatlarına büyük ilgi göstermektedir. Biz de bu konserlere katılmaktan memnuniyet duyuyoruz. Kazak Derneği üyeleri de etkinliğimize ilgi gösteriyorlar ve projemizi destekliyorlar. İlk etapta projemize destek veren kişi Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’di. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim'in destekleri bize büyük gurur veriyor. Tüm Alanya halkını konsere bekliyoruz” dedi.