Yüksekovada PKKdan geri bunlar kaldı!

Yüksekovada PKKdan geri bunlar kaldı!
Yüksekovada devam eden operasyonlarda toplam 149 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

Bölgedeki güvenlik kaynakları, ilçede devam eden operasyon sırasında çekilen fotoğrafları basınla paylaştı. Fotoğraflarda teröristlerin kaçarken ateşe verdikleri bina, teröristlerin binalardan kaçmak için açtıkları geçitler ve bina önlerine açılmış çukurlar görüldü.

Güvenlik güçleri, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde PKK’ya yönelik ’Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle’ operasyonunu sürdürürken, dün teröristlere ait birçok silah ve telsiz ele geçirildi.

PKK’nın faaliyetlerini sona erdirmek, kamu güvenliği, asayiş ve huzurun yeniden tesisini sağlamak amacıyla, Yüksekova’da 14 Mart tarihinde başlatılan operasyonun kararlılıkla sürdürüldüğü bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından ayrıca Yüksekova’daki operasyonlarda bugüne kadar toplam 149 terörist etkisiz hale getirildiği ve 231 el yapımı patlayıcının imha edildiği açıklandı.

Bölgedeki güvenlik kaynakları, teröristlerin güvenlik güçlerine zarar vermek için tuzakladıkları birçok el yapımı patlayıcının tespit edilerek imha edildiğini belirtirken, teröristlerin kaçtıkları binaları da ateşe verdiğini bildirdi.