Türksat Genel Müdürü Alanya'ya Geliyor

Türksat Genel Müdürü Alanya'ya Geliyor
ALKÜ Bilgisayar ve Bilişim Kulübü tarafından düzenlenen Mühendislik Haftası etkinlikleri kapmasında TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen ALKÜ’ye geliyor..

ALKÜ Bilgisayar ve Bilişim Kulübü tarafından düzenlenen Mühendislik Haftası etkinlikleri kapmasında TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen ALKÜ’ye geliyor.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Bilgisayar ve Bilişim Kulübü Mühendislik Haftası kapsamında önemli bir konuğu ağırlamaya hazırlanıyor. Mühendislik Haftası kapsamında 20 Aralık Perşembe günü Saat:13.30’da İşletme Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşecek etkinliğe TÜRKSAT Genel Müdür’ü Cenk Şen geliyor. Etkinlikte Şen öğrencilere, TÜKSAT ve Sektördeki yeri hakkında bilgiler aktaracak. 

Cenk Şen Kimdir?
Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen, 1970 yılında İzmir’de doğdu. İlk ve orta eğitimini İzmir'in Torbalı ilçesinde, Lise eğitimini İzmir'de tamamladı. 1992 yılında Kara Harp Okulu Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden derece ile mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde muhabere subayı olarak; Kablolu, Telsiz ve Uydu Haberleşme Sistemleri ile Kriptolama, Bilgi Güvenliği,  Elektronik Harp konularında çeşitli seviyelerde görev yaptı.

1995-1996 yılları arasında, Bosna-Hersek’de görev alan NATO Barış Gücünde, Türk Birliğinin Bilişim ve Haberleşme Teknolojileri Subayı olarak görev yaptı. Güvenli iletişim, Ağ güvenliği ve tehdide karşı koyma altyapılarını yönetti.

1998-1999 döneminde Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ)  Bilgisayar Mühendisliği Lisans tamamlama eğitimi almıştır. 2002 yılında Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Veri Madenciliği (Data Mining) ve Büyük Veri (Big Data) konularında çalışmalar yaptı.

2002 yılından itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri ve NATO’da çeşitli kademelerde,  Komuta Kontrol yazılımlarının geliştirilmesi, güvenli ağ alt yapılarının oluşturulması ve yaygınlaştırılması projelerinde; yazılım uzmanı, takım lideri, proje yöneticisi olarak görevler aldı. Ulusal ve NATO ülkeleri ile beraber gerçekleştirilen çok sayıda Muhabere ve Bilgi Sistem ile Siber Güvenlik tatbikatlarında aktif rol aldı. 2004-2005 yıllarında ABD’de, Ağ Tabanlı Yapılar, Siber Güvenlik, Bilişim Sistemleri, Bilgi Sistem Güvenliği konularında çeşitli eğitimlere katıldı.  
2005 yılından itibaren Uluslararası bir kuruluş olan ve birçok ülkenin yazılımlarının birlikte çalışabilirliğini sağlamak amaçlı teknik çözümler üreten “Çok Taraflı Karşılıklı Çalışabilirlik Programında”  7 yıl boyunca görev yaptı.

TSK’lerinde 22 yıl başarıya görev yaptıktan sonra 2014 yılında Kıdemli Albay rütbesiyle emekli olmuştur.  Bu süreçte mesleki başarıları nedeniyle 4 yıl erken terfi almıştır.
2014 yılında, Sosyal Güvenlik Kurumun (SGK) Türkiye üzerine dağılmış bilgi sistem alt yapısını işletmek ve geliştirmekten, kurumun Bilgi Sistem ve Siber Güvenlik koordinasyonu sağlamaktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Bu süreçte, SGK’ya hizmet veren yazılımlar ile bilgi sistem alt yapısının geliştirilmesine ve iyileştirilmesine yönelik çeşitli projeleri yürütmüş, bulut bilişim gibi yeni teknolojilerin SGK’nın bilgi sistem mimarisine transfer edilmesi çalışmalarında yer almıştır.

7 Nisan 2016 tarihinde TÜRKSAT A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından Genel Müdür olarak atandı.