Türkler Pazar Yeri dualarla açıldı

Türkler Pazar Yeri dualarla açıldı
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yapımını tamamladığı Türkler Pazar Yeri, dualarla hizmete açıldı. Başkan Yücel, “17 bin 500 metrekarelik alanda bütün ihtiyaçları karşılayacak bir pazar yeri yaptık. Esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in, Türkler Mahallesi’ne kazandırdığı Türkler Pazar Yeri dualarla hizmete açıldı. Açılışa; Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Hüseyin Gök, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, Alanya Belediye Meclis Üyeleri, bölge muhtarları, birim amirleri, pazarcı esnafı ve vatandaşlar katıldı. 17 bin 500 metrekarelik dev pazar alanı yapılan dua ile hizmete açıldı.

Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Hüseyin Gök, böyle bir hizmeti sağladığı için tüm pazarcı esnafları adına Başkan Yücel’e teşekkür etti. Başkan Yücel ise konuşmasında, “Biliyorsunuz ki Alanya’mız sürekli göç alıyor, değişiyor, gelişiyor. Yeni iş yerlerine, yeni sosyal donatı alanlarına ve pazar alanlarına ihtiyaç duyuluyor. Burada hem esnafımızın daha rahat ve konforlu, kaliteli bir alanda esnaflığını sürdürmesi, hem de vatandaşlarımızın daha kaliteli ve hijyenik ortamlarda, planlı, programlı alışveriş merkezlerine yani pazar alanlarına ulaşmasını sağlıyoruz. Burası üçüncü yerimiz benim geldiğim dönemden beri. İnşallah burada kalıcı bir şekilde esnaflığımızı ve pazar alanımızı devam ettiririz, ettireceğimize de inanıyorum. İlk önce başka bir alandaydık, bugün de sizlere 17.500 yani yaklaşık 20 bin metrekarelik ve bütün ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir alanı tahsis ettik. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yıllarca burada bu pazar yerinin hem halkımıza hem de sizlere hizmet edeceğine inanıyorum. Bugün gelen arkadaşlara ve buradaki herkese sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah biz yaptık, sizler de ilelebet buraları korursunuz diye düşünüyorum.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL; “CUMA PAZARINI BU AY SONUNDA AÇIYORUZ”

Başkan Yücel, konuşmasında Yeni Cuma Pazarı ile ilgili de bilgilendirme yaparak, “Allah izin verirse bu ayın sonunda Alanya’daki kapalı pazar alanımız ve kapalı otopark alanımız sizlere hizmet vermeye başlayacak. Orası biliyorsunuz 26 yıl süren davalarla uğraşıyordu ve benden önce üç tane belediye başkanı değiştirdi. Dava var diye herkesin seçim vaadindeydi, herkesin halka, kamuoyuna yansıttığı özel bir alandı. Biz oranın davalarını, Yargıtay kararlarını bir buçuk yıl içinde hukuka uygun olarak düzenledik. Mahkemeleri bitirdik, kamulaştırmalarını yaptık ve böylelikle orası güzel bir alan oldu. İnşaatına başladık, hem Alanya’nın ulaşım ve park sorununa çözüm olacak hem de Alanya’daki pazarcı esnafı ile aynı zaman da vatandaşımızın çözüm olacak. Alanya için çok önemli olan bir bilinirlik noktası olan Cuma Pazarı bu Haziran ayının sonunda tüm esnafımız orada vatandaşımıza hizmet vermeye başlayacak. Ben katkılarından dolayı oda başkanımıza, yönetimine ve tüm esnafımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Başkan Yücel, açılışın ardından pazar alanını gezerek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Pazarcı esnafı ve vatandaşlar da kendilerine böyle güzel bir alan yapan Başkan Yücel’e teşekkür ettiler.