Turizmciyi Korkutan Haber

Turizmciyi Korkutan Haber
Delta varyantında kabusu yaşayan Türkiye'nin turizmde ana pazarı olan Rusya'da basında Türkiye’ye uçuşların yeniden durdurulabileceği vurgusu yapılan haberler çoğaldı.

Son olarak Rusya’nın Ural Bölgesi Turizmciler Derneği Başkanı Mikhail Maltsev Rus basınına yaptığı açıklamada Türk hükümetinin ülkeye gelen Rus turistler için zorunlu karantina uygulamasını tartıştığını söyledi.

Haberde, bazı Türk hükümet yetkilileri ve sağlık bakanlığının, sınırların kapatılması da dahil olmak üzere daha da sert önlemler önerdiği yazılırken Maltsev yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Türk tarafı, herhangi bir kısıtlama veya üzüntüye maruz kalmamak için her şeyden önce tüm Rusya’daki koronavirüs göstergelerinde bir azalma bekliyorlar.''

Bununla birlikte uçuş yasağının kalkması sonrasında Hem Rusya’da hem de Türkiye’de son günlerde vakalarda yaşanan artış kaygı yaratıyor.

Türkiye’deki koronavirüs salgınında günlük vaka sayısının 11 bini geçmesi, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan tarafından sosyal medya hesabından yaptığı ''Rusya’dan gelen turistler için daha sıkı önlemler alınmalı. Yoksa vaka artışını durdurmak mümkün olmayacak.'' açıklamasının Rus basınında geniş yer bulması Türkiye uçuşların yeniden durabileceği kaygısını körükledi.

Ceyhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarında şunları belirtmişti:

''Toplam vaka ve ölüm sayısı artık günlük verilmediği için AKTİF VAKA SAYISINI hesaplayamıyoruz. Ancak sanıyorum yeniden 100 bini geçti. Yani saptayamadıklarımızla birlikte aramızda virus pozitif bir milyondan fazla kişi dolaşıyor ve çok bulaştırıcılar. Rusya’dan gelen turistler için daha sıkı önlemler alınmalı. Yoksa vaka artışını durdurmak mümkün olmayacak.''