Sarısu açılıyor, Aysultan bekliyor

Sarısu açılıyor, Aysultan bekliyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi 1 Haziran itibariyle ‘yeni normal’ olarak adlandırılan dönemle ilgili hazırlıklarını tamamladı. ANET’in işlettiği Topçam ve Sarısu mesire alanları ile Tophane Çay Bahçesi 2 Haziran Salı günü hizmete giriyor. Tünektepe Teleferik, Sarısu Kadınlar Plajı’nın ise 15 Haziran’da açılması planlanıyor. Bu işletmelerde de tüm sosyal mesafe ve belirlenen kurallar uygulanacak.

Sarısu Kadınlar Plajı’nın açılış haberi gözlerin yeniden Gazipaşa Alanya arasındaki Aysultan Kadınlar Plajı’na çevrilmesine neden oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’ndan edinilen bilgilere göre; Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün, Büyükşehir Belediyesi'nin Aysultan Kadınlar Plajı'na ilişkin tahsis talebine yaklaşık 10 aydır onay vermediği öğrenildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Aysultan Kadınlar Plajı'nı 2019 yılında yeniden 3 yıllığına kiralanması yönünde başvuru yapılması için Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'na talimat verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı, 07 Mayıs 2019 tarihinde Aysultan Kadınlar Plajı’nın 3 yıllığına tekrar kiralanması talebiyle Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvurdu.

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi'nin bu talebine ilişkin Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nda değerlendirilebilmesi için dosyanın bakanlı genelgesine uygun olarak hazırlanması için geri gönderdi. Büyükşehir Belediyesi'nce genelge formatına uygun olarak yeniden hazırlanan kiralama dosyası 18 Haziran 2019 tarihinde Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sunuldu. Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Aysultan Kadınlar Plajı'nın yeniden 3 yıllığına kiralanması talebini uygun bularak, kesin kararın verilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. Büyükşehir Belediyesi adına kiralanması talebi 31 Temmuz 2019 tarihinden bu yana yaklaşık 10 aydır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nde bekliyor. Söz konusu talebe onay verilmemesi halinde Aysultan Kadınlar Plajı'nın 2020 yılı turizm sezonunda açılmasının imkansız olduğu ifade ediliyor.