Peş peşe iki büyük deprem Alanya'da da hissedildi

Peş peşe iki büyük deprem Alanya'da da hissedildi
Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde, Samandağ ilçesinde ise 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem Alanya'da da hissedildi..

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin en çok yıkıma neden olduğu şehirlerden olan Hatay, bu akşam iki büyük depremle sarsıldı. Depremin büyüklüğünün Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde, Samandağ ilçesinde ise 5,8 büyüklüğünde olduğu bildirilirken, bu deprem Alanya'da da hissedildi. 

AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre, Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Söz konusu depremin şoku devam ederken 3 dakika sonra saat 20.07'de ise Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Bölgede hasarlı binalardan bazılarının yıkıldığı bilgileri gelirken, 3 kişinin yaşamını yitirdiği ve 213 yaralının olduğu belirtildi. AFAD'dan yapılan açıklamada, saat 20.04'teki deprem, yerin 16,74 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Alanya'da depremle birlikte özellikle yüksek katlarda oturan vatandaşlar büyük panik yaşadı. Panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokağa attılar.

Depremden hemen sonra AFAD ve Antalya Valiliği tarafından vatandaşların deniz kıyılarına yaklaşmaması yönünde uyarı yapılırken daha sonra bu uyarı her hangi bir risk taşımaması nedeniyle kaldırıldı.

Deprem bölgesinde halen artçı sarsıntılar devam ediyor..