Özdemir: "Mihraba TDS koyalım"

Özdemir: "Mihraba TDS koyalım"
Diyanet Birlik-Sen Akdeniz Bölge Başkanı Fahri Özdemir, mübarek Ramazan ayı dolayısıyla bu süreçte verilen din hizmeti ile ilgili açıklamalarda bulundu..

Diyanet Birlik-Sen Akdeniz Bölge Başkanı Fahri Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Her Yıl Ramazan ayı öncesinde görevini bilen, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 11, Diyaret İşleri Başkanlığının  Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin unvanlara göre 40 ile 44 maddesine göre layıkıyla yapan Din görevlilerine teravih namazının tadili erkana, acele edilmeden kıldırılması ve mukabele okunması hususlarının tekrar tekrar hatırlatılmasının, bunlarla ilgili basına açıklama yapılarak din görevlilerinin  rencide edilkesine karşıyız. Sürekli bunları yapacağımıza oldu olacak işi sağlama alalım ve Camiledimizde ki  Mihrabın üstüne TDS (Teravih Denetleme Sistemi) kamera koyalım ve bir merkezden din görevlilerinin teravih namazında tadili erkana uyup uymadıklarını, mukabeleyi okuyup okumadıklarını kontrol edelim.
Ne bu ya her yıl din görevlilerine teravih namazını şöyle kıldırın, böyle kıldırın,mukabeleyi şöyle okuyun böyle okuyun demeye, onları rencide etmeye ne gerek var.
Temcit pilavı gibi hep aynı şeyleri, din görevlilerinin yıllardır kusursuz olarak aptığı görevlerini sürekli hatırlatmaya, onları toplum önünde rencide etmeye ne gerek var. Zaten bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur.

Diyanet Birlik-Sen olarak halkımıza sunulan din hizmetinin hassasiyeti gereği denetim yapılmasına evet ama meslektaşlarımızın mevzuattaki görevlerini eksik yada kurala uymadan yapıyormuş, veya hiç yapmıyormuş algısı yaratılarak her yıl teravih namazının kıldırılışı, mukabele okunması ile ilgili yapılan, din görevlilerini  rahatsız ve rencide eden açıklamaların bir daha tekrarlanmasını, din görevlilerinin itibar ve saygınlığına gölge düşürülmesini istemiyoruz.
Saygılarımla.

Fahri ÖZDEMİR
Diyanet Birlik-Sen Akdeniz
Bölge Başkanı"