Meteorolojiden Sağanak Yağış Uyarısı

Meteorolojiden Sağanak Yağış Uyarısı
Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde sıcaklıkların düşmesi ve çok sayıda bölgede kuvvetli sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.
AKDENİZ VE EGE'DE KUVVETLİ YAĞIŞ
Yurdun büyük bölümünde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde beklenen yağışların;  Manisa,  Balıkesir,  Çanakkale'nin güney ilçeleri ve  Isparta'nın güney ilçeleri,  Erzincan,  Tunceli,  Bingöl,  Bitlis,  Muş çevreleri ve  Mersin'in batı çevreleri ile akşam saatlerinden sonra  Adana'nın doğusu,  Hatay ve  Osmaniye çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm),  İzmir,  Aydın,  Muğla,  Antalya'nın doğu ilçeleri ile Kaş çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR 2 İLA 4 DERECE DÜŞECEK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KISA SÜRELİ FIRTINA BEKLENİYOR
Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, Orta ve  Doğu Karadeniz kıyılarında doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette  Marmara,  Ege,  Akdeniz, İç Anadolu ve  Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (30-60 km/saat yer yer 70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bölgemizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğusu ile Kaş çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 19