Kaymakam Tanrıseven’in Gaziler Günü Mesajı

Kaymakam Tanrıseven’in Gaziler Günü Mesajı
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Tanrıseven"in mesajı şu şekilde; "Milletimiz, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun, canı pahasına da olsa bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla ödün vermemiştir.
Aziz milletimiz, kutsal saydığı bu değerler uğruna bir an bile tereddüt etmeden şehit ve gazi olmuştur. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda verilen mücadelelerde gösterdiğiniz fedakârlık ve kahramanlıklar hafızalarımızdan silinmeyecektir.
Var olan hiçbir dünyevi kıymetle ölçülemeyecek değerde ve önemde olan gazilerimiz; Ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.
Bugün, millet olarak, birlik ve beraberlik içinde bağımsız ve hür yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle; Sakarya Zaferi’nden sonra 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşal Rütbesi ve ‘Gazi’ unvanı verilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte, bu coğrafyada var olabilmemiz için hayatlarından seve seve vazgeçen aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Bu vesile ile hayatta olan tüm gazilerimizin ve ailelerinin “Gaziler Günü”nü kutluyor, sağlık ve uzun ömür dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum."