Helal sana İbrahim Hoca! Örnek İmam

Helal sana İbrahim Hoca! Örnek İmam
Dünya genelinde olduğu gibi, ülkemizde de yaşanan korona virüs salgını nedeniyle, evinden çıkması yasak olan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastalığı olanlara destek olan kamu çalışanları takdir topluyor.

Haber: ZEKİ DEMİR

Alanya, Değirmendere Mahallesi, Çatak Cami İmamı 42 yaşındaki İbrahim Keyik de, virüs nedeniyle camilerde toplu ibadet yapılmasının yasaklanmasının ardından kendini tamamen ihtiyaç sahibi yaşlı ve kronik hastalara adadı. Her gün sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü ve kronik hasta birkaç kişiye destek oluyor. Köy cami imamı İbrahim Keyik, kendine ait aracıyla vatandaşların ilaç, market alışverişi, ptt gibi ihtiyaçlarını çözerek destek olup, örnek bir çalışma sergiliyor.

Değirmendere Çatak Cami İmamı İbrahim Keyik, köyde yaşayan 65 yaş üstü ve kronik hasta evinden çıkamayan insanların ihtiyaçlarını giderme konusunda yaptığı çalışmaların bir insanlık görevi olduğunu ifade edip “ komşusu açken tok yatan bizden değildir, sözünde olduğu gibi, yaşadığımız bu sıkıntılı günlerde bende karınca kararınca evden çıkamayan mahalle halkına destek olmaya çalışıyorum. Bu insani bir durum, her yerde bu tür yardımlaşma ve dayanışma olursa hayat daha güzel olur, ilacını yada market ihtiyacını getirdiğim bir vatandaşın gözlerindeki mutluluk ve Allah razı olsun hocam demesi, benim bütün yorgunluğumu gideriyor” dedi.