Dikkat! Alanya'da 'Muson' günleri başlıyor

Dikkat! Alanya'da 'Muson' günleri başlıyor
Alanya, bu geceden itibaren tam 11 gün yağışlı sistemin etkisi altında olacak. 21 Mart Bahar (Nevruz) Bayramı'nı da yoğun yağış altında karşılayacağız. Kurak geçen günlerin ardından Alanya, bu geceden itibaren yağışlı sistemin etkisi altına girecek.

Kurak geçen günlerin ardından Alanya, bu geceden itibaren yağışlı sistemin etkisi altına girecek.

Meteorolojik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Alanya'da bu gece başlayacak sağanak yağış yarın da gün boyu sürecek. 16 Mart Salı ve 17 Mart Çarşamba günleri yağmur çok kuvvetli olacak. 18 Mart Perşembe günü de hafif sağanak yağış etkili olacak. 19 Mart ve 20 Mart günleri kısa bir mola verecek olan yağış, 21 Mart Bahar (Nevruz) Bayramı'nda başlayıp 28 Mart'a kadar aralıksız sürecek. Yağışlı sistemin 28 Mart Pazar günü sona ermesi bekleniyor.

Alanya'da 11 günlük yağışlı hava sırasında sıcaklık gündüz ve gece en düşük 15-8, en yüksek 20-12 derece olacak. Bu süreçte su baskınlarına karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

MUSON İKLİMİ NEDİR?

Muson iklimi, tropikal iklim özellikleri taşıyan Güney, Güneydoğu ve Doğu Asya’da etkilidir. Görkemli yağmur bulutları, aralıksız yağış ve güçlü rüzgârları başta gelen özellikleridir. En yağışlı iklim tipidir.