Belediye başkanından sahilleri kirletenlere ve haksız eleştirilere sert tepki

Belediye başkanından sahilleri kirletenlere ve haksız eleştirilere sert tepki
Her bayram tatilinde yaşanan manzaralar, maalesef bu bayramda yaşandı. Bayramda Alanya’ya akın eden yerli tatilciler içindeki sorumsuz vatandaşlar çevreyi kirletip gittiler. Bunu fırsat bilip Alanya’yı ve yöneticileri kötüleme yarışına giren siyasi çevreler de siyaseti kirletti. Aynı çevre kirliliği ve aynı maksatlı eleştirilerin yapıldığı Bodrum’da belediye başkanı hem kirletenlere hem haksız eleştiri yapanlara sert sözlerle tepki gösterdi.

Alanya’da bazı çevreler Alanya’yı ve yöneticileri kötülemek için bayramda yaşanan yoğunluğu fırsata çevirmek isterken benzer görüntüler neredeyse bütün sahil şeridindeki turistik yörelerde yaşandı. Birçok haber sitesine de yansıyan Bodrum, Çeşme, Marmaris, Olimpos gibi tatil yerlerinde de yaşanan görüntüler isyan ettirdi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, tatilciler içindeki kendini bilmez sorumsuz vatandaşların sebep olduğu doğa kirliliğine isyan ederek sert tepki gösterdi. Sorumsuz vatandaşlar yerine belediye ekiplerini eleştirenlere de sert çıkan Başkan Aras, sosyal medyada paylaştığı video ile durumu gözler önüne serdi.

“BODRUM’DA OLMAYI HAK ETMİYORLAR”

Videoya ‘Kötülük Videosu’ adını veren Aras, “3500 yıllık bir kente ve insanlarına saygısı olmayanların neden olduğu görüntüleri, ‘Bodrum'un her yeri çöp içinde’ diyerek sosyal medyada paylaşanlara seslenmek istiyorum. Bu kentin Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü, 404 personel ve 174 araç ile toplamı 650 milyon metrekare olan 56 mahallemize hizmet veriyor. Sizin Bodrum'u eleştiren videolarınıza konu olan görüntüler ise kış aylarında 600 bin, yaz aylarında 2 milyona yakın insanın çöpünü gece gündüz demeden toplayan temizlik emekçilerimizin yan gelip yatması nedeniyle oluşmuyor. O görüntüler, Bodrum'a, insanlarına ve misafirlerine saygısı olmayanların, ne yazık ki çok olması sayesinde oluşuyor. Dolayısıyla Bodrum'u ve Bodrumluları haksız yere kötülemeyin. Çünkü kötü olan biz değiliz. Kötü olan, kentimizi ve kalbimizi açtığımız bazı yeni Bodrumlular ve Bodrum'da olmayı asla hak etmeyen, bazı misafirlerimiz” dedi.

ALGI OPERASYONUNA YANIT: ÇÖP KALPLİLER

Bu eleştirileri üzerine de turistleri hedef aldığı yönündeki algı operasyonlarına da yanıt veren Başkan Aras, şunları söyledi: “Çöp içinde olan, bazı sosyal medya paylaşımlarında iddia edildiği gibi Bodrum değil, yaşadıkları kente, insanlarına ve doğasına saygısı olmayan sözde insanların kalpleridir. Bu çöp kalplileri eleştirdiğim için, benim turistleri hedef alarak algı operasyonu yaptığımı iddia edenlere de soruyorum; Size göre Güvercinlik'te denize paralel yol üzerine molozunu ve çöpünü dökenler mi turist yoksa Gümüşlük otoparkı içindeki çöp konteynerleri boş olduğu halde ve tüm uyarılarımıza rağmen çöplerini çöp konteynerlerinin içine değil, dışına atanlar mı? Veya bunların diğer türleri mi? Bu çöp kalpli insanları hedef almayalım da kimi hedef alalım? Bodrum'un kalbi temiz, kendisi temiz olan insanlarını mı?”