Azeri Ressamın Türkiye Sevdası

Azeri Ressamın Türkiye Sevdası
Azeri asıllı Rus vatandaşı Eldar Zeynalov, Kale’de bulunan Alaturka Kafe’de bir resim sergisi açtı, Zeynalov, Atatürk,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yağlı boya tablosunu tamamladıktan sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yağlı boya tablosunu yapmaya başladı..

Azeri asıllı Rus vatandaşı Eldar Zeynalov, Kale’de bulunan Alaturka Kafe’de bir resim sergisi açtı, Zeynalov, Atatürk,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yağlı boya tablosunu tamamladıktan sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yağlı boya tablosunu yapmaya başladı.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri İsa Arı’nın misafir ettiği  Azeri Ressam Eldar Zeynalov “Tek Millet İki Devlet” isimli sergide Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanı sıra, sanatçının çeşitli akımlardan etkilenerek yaptığı eserleri de sergileniyor.

‘HER ZAMAN YANINIZDAYIZ’

Sergideki portrelere Atatürk ile başladığını söyleyen Zeynalov, “Biz Azerbaycan Türkleri, Atatürk’ü çok severiz. Eğer o olmasaydı, Azerbaycan da olmazdı. Azerbaycan bugünkü durumuna onun sayesinde eriştir” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çizme motivasyonunun kaynağını ise şöyle açıkladı: “15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi oldu. Ben bir Azerbaycan Türk’ü olarak istedim ki sayın cumhurbaşkanı, hep yanınızda olduğumuzu bilsin.” Zeynalov,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tablosunu 10 Nisan Polis Günü’nde Cumhurbaşkanlığı küllüyesinde kendisine takdim etmek istediğini söyledi.

KOMİSER ARI RESSAMLIĞA BAŞLADI

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri İsa Arı Alanya'da misafir ettiği Azeri Ressam Zenalov ile birlikte Ressamlığa merak ederek Alanya kalesinde yağlı boya ile resim yapmaya başladı.

TÜRK VE AZERİ BAYRAĞI YAN YANA

Alanya'ya gelen Azeri asıllı Rus vatandaşı Eldar Zeynalov Kale'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yağlı boya potresi öncesi Kafe girişinde bulunan Türk ve Azerbaycan Bayrağı asılan yerde kendisini alanya davet eden İsa Arı ile birlikte fotoğraf çektirdi.