Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Ankara çıkartması

Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Ankara çıkartması
Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi, Ankara'ya gezi düzenledi.

Haber: Zeki Demir

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi, Ankara'ya gezi düzenledi. Anıtkabiri de ziyaret eden öğrenciler, gençler adına açıklama yapan Şube Başkanı Zuhal Sirkeli şunları ifade etti.  " Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak Türkiye’nin tapu senedi Lozan antlaşmasının 98. Yıldönümünde Ankara’ya giderek Anıtkabir’i ziyaret ettik. Anıtkabir ziyaretimizde mozoleye Derneğimizin çelengini sunarak, saygı duruşunda bulunduk. Misakı Milli kulesinde Anıtkabir defterine duygu ve düşüncelerimizi yazarak imzaladık.
Deftere yazdığımız metin Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi, üyeleri, gönüllüleri ve gençleri ile birlikte huzurundayız.
Bugün ülkemizin tapu senedi Lozan antlaşmasının 98.  Yıldönümü. Gün Lozan Anlaşmasına sahip çıkma günüdür. İşgal altındaki bir ülkeyi çağdaş demokratik bir ülke haline getiren devrimlerine sonsuza dek sahip çıkma konusunda kararlılığımız sonsuza dek sürecektir.  Atatürkçü Düşünce Sistemine gönülden bağlılığımız en büyük gücümüzdür.  Burada Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi üyeleri, gençleri ile birlikte Bize Emanetiniz Cumhuriyeti koruyacağımıza Açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğimize söz veriyoruz, Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhun şad olsun." Daha sonra Lozan kahramanı Milli şef İsmet İnönü’nün Anıtkabirdeki mezarı ile  Anıtkabir komutanlığı tarafından görevlendirilen rehber anlatımız eşliğinde Anıtkabir Müzesi gezildi.  Ayrıca 1. TBMM kurtuluş savaşı müzesi, 2. TBMM (Cumhuriyet Müzesini), Atatürk evini, İsmet İnönü’nün Çankaya’daki Pembe Köşkünü ziyaret ederek Alanya’ya dönüldü.
Şube olarak Cumhuriyet kazanımları ile ilgili günlerde gençlerimizle üye ve gönüllülerimizle her zaman ziyaretlerimize devam edeceğiz Atatürk ve silah arkadaşlarının verdikleri mücadele, yaşadıkları zorlukları, Tarihi görerek öğrenmek çok önemli.
Ziyaretlerimize aralarında kompozisyon yarışmalarımızda dereceye giren öğrencilerin de bulunduğu Kemal Şuberi İlkokulu, Değirmendere İlkokulu, Değirmendere  Ortaokulu, Mehmet Arif Türktaş Ortaokulu , Alanya Lisesi, Ümit Altay Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Fevzi Alaaattioğlu Anadolu Lisesi ve Üniversite öğrencileri katıldılar"