Alanya'ya Yeni Fakülteler Geliyor

Alanya'ya Yeni Fakülteler Geliyor
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Senatosu, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği toplantıda, üniversite bünyesinde çeşitli fakülte ve yüksekokulların açılmasını karara bağladı.
Her geçen gün ideallerine emin adımlarla ilerleyen ALKÜ, bu doğrultuda çalışmalarına ara vermeden devam ederek çeşitli branşlarla Alanya’ya yeni kazanımlar getirmeyi hedefliyor. Senato toplantısında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde açılması oy birliğiyle karara bağlanan yeni birimler şunlar: Diş Hekimliği Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Devlet Konservatuvarı , Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Spor  Bilimleri Fakültesi.
Buna ilave olarak mevcut birimlerden Eğitim Fakültesi bünyesinde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü, yine Eğitim Fakültesi bünyesinde Yabancı Diller Bölümü açılmasına da oy birliğiyle karar verildi.

Ayrıca Senato Toplantısı’nda üniversitelere çeşitli dallarda öğretim elemanları da yetiştirilecek olan Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde bulunan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalında; “Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Tezli Yüksek Lisans Programı”, “Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Tezsiz Yüksek Lisans (2. Öğretim) Programı” ile “Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Doktora Programı” açılması konularına da oy birliği ile kabul edildi.
Oy birliği ile alınan kararlar onay için YÖK'e gönderildi.