Alanya Müftülüğü'nde yapılan nikah merasimlerinde koronavirüs tedbirlerine önem veriliyor

Alanya Müftülüğü'nde yapılan nikah merasimlerinde koronavirüs tedbirlerine önem veriliyor
Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının kontrol altına alınması ve Devletimizin aldığı kararlar doğrultusunda kademeli bir şekilde geçilen "yeni normal" dönemde Alanya Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen nikah kıyma merasimleri alınan tedbirlerle kontrollü bir şekilde gerçekleşiyor.

Alanya Müftülüğü'nde yapılan nikah merasimlerinde virüsün bulaşma riskini azaltmak amacıyla nikahlar mümkün olduğunca kısa sürede gerçekleştiriliyor. Müftülük girişinde sürekli el dezenfektanı bulunduruluyor, maskesi olmayan misafirlere maske hediye ediliyor ve sosyal mesafeye uymaları konusunda gerekli uyarılar yapılıyor.

Nikah salonunun sık sık temizlenmesine ve dezenfekte edilmesine dikkat edilmekte, kapı kolları gibi el temasının yoğun olduğu yerler dezenfektan maddelerle silinmektedir. Ayrıca nikah solunun havalandırma sistemi kullanılarak doğal hava sirkülasyonunun devamlılığı sağlanmaktadır.

Nikah merasimi esnasında ise evlenmek istediklerine dair müracaatta bulunan çiftler, çiftlerin yakınları ve şahitler hazır bulunuyor.

Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından evlilik iş ve işlemleriyle ilgili yönetmelik metninin okunarak, gelin ve damada şahitlerin huzurunda birbirlerini eş olarak kabul edip etmediklerinin sorulması ve "evet" yanıtının alınması ve şahitlerin de şahitlik ettiklerini belirtmesinin ardından genç çiftin nikahları kıyılıyor.

Nikah kıyma iş ve işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından ise genç çiftlerin mutlu, mesut ve huzurlu bir hayat sürmeleri için Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından yapılan duaya amin deniliyor. Dua’nın ardından ise Aile Cüzdanı Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından evlenen çiftlere takdim ediliyor. Müftü İlhan tarafından ayrıca evlenen çiftlere Kur’an-ı Kerim ve İlmihal hediye ediliyor.