Alanya'da Yelkenler Engelleri Aştı

Alanya'da Yelkenler Engelleri Aştı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Mersin’de düzenlenen ‘Cumhuriyet Yelken Kupası’ yarışlarında Alanya Belediyesi adına 3 engelli sporcu yarıştı.

Alanya Belediyesi"nin Hayata Yelken Aç Projesi kapsamında ortopedik engellilere vermiş olduğu yelken kursunda yetişen 3 paralimpik sporcu, Mersin"de düzenlenen Cumhuriyet Yelken Kupası yarışlarına katılarak Alanya"yı temsil etti. Mersin Valiliği’nin organizasyonunda, Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yelken Kupası’nda Mersin ve Alanya’dan katılan 8’i bedensel engelli toplam 35 sporcu, 6 ayrı kategoride kupa için yarıştı. Cemal Özdiyar yönetimindeki Alanya Belediyesi’nin sporcu kafilesinde İbrahim Bitikçioğlu, Ali İlsan, Aysun Sarıbayındır yer aldı. 

SPORCULARIN HIRSI VE AZMİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü plajının bulunduğu noktada teknelerin suya indirilmesiyle başlayan Cumhuriyet Yelken Kupası’nda, özellikle paralimpik kategorisinde mücadele eden 8 engelli sporcunun hırsı ve azmi büyük alkış topladı.

YÜCEL: “AMACIMIZ HERKESİN RAHATÇA YAŞAYABİLECEĞİ BİR ALANYA OLUŞTURMAK”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, organizasyona katılan sporcuları tebrik ederken amaçlarının herkes için yaşanabilir bir Alanya oluşturmak olduğunu söyledi. Başkan Yücel; “Alanya Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın tüm spor dallarında faaliyet göstermelerini sağlamak için çalışmalar yapmaktayız. Denizde engelleri aşan Hayata Yelken Aç projesi ile ortopedik engellilere Yelken kursu verdik. Yaklaşık 2 yıldır devam eden projenin ana amaçlarından biri de sporcu yetiştirmektir. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla herkesin istediği gibi yaşayabileceği bir Alanya oluşturmak adına çalışmalarımız bundan sonra da hız kesmeden devam edecek.” dedi.