Alanya'da Sokak Hayvanları için Kent Konseyinde Toplantı Yapıldı

Alanya'da Sokak Hayvanları için Kent Konseyinde Toplantı Yapıldı
Alanya Kent Konseyi'nde hayvanlar adına geniş katılımlı bir toplantı yapıldı..

Milliyetçi Çalışanlar Derneği Çevre Doğa ve Hayvan Hakları Başkanı Vildan Yazar Ülgenoğlu ile Mehmet Ergün'ün Alanya Kent Konseyi başkanı Nurhan Özcan'la görüşmeleri sonucu Alanya Kent Konseyi binasında toplantı yapıldı. Bu toplantının ana adı Vildan Yazar Ülgenoğlu'nun teklifi ile Alanya Hayvanlar adına "Ortak Düşünce Platformu" olarak belirlendi. Bu platform toplantısına Alanya Kent Konseyi başkanı Nurhan Özcan, Alanya ve Gazipaşa Doğa Koruma Milli Parklar Şefi Mevlüt Kodal, Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Saim Kanlı, AK Parti adına Meclis Üyesi Meliha Aras, M.Ç.D. Doğa Çevre ve Hayvan Hakları Bakanı Vildan Yazar Ülgenoğlu, CHP adına İmmihan Baş, Saadet Partisi adına Mustafa Bacak, MHP adına Kamil Çiçek, Deva Partisi adına Dudu Tezcan, Gelecek Partisi adına Yıldız Serdaroğlu, Anavatan Partisi adına Murat Kurtoğlu, Milli Yol Partisi adına Fevzi Yıldırım katıldılar. Toplantı Alanya Kent konseyi Başkanı Nurhan Özcan'ın Kent konseyinin işleyişi ve hayvan hakları konusundaki konuşmasından sonra Vildan Yazar Ülgenoğlu'nun moderatörlüğünde başladı. Ülgenoğlu bütün katılımcılara teşekkür ederek bu toplantının siyasi amaçlı olmadığını belirterek, konumuz tamamen hayvan refahı ve hakları olup belediyenin kısırlaştırma besleme ve tedavi konularına değinerek katılımcılara söz hakkı verdi. Veteriner işleri Müdürü Saim Kanlı konuşmasında, belediye olarak köpeklere hizmet için açılan doğa ve bahçe alanından söz ederek aynı hizmet türünün batı bölgesinde de açılacağını belirterek hayvan severlere müjde verdi.

Toplantıda söz alan Siyasi parti hayvan hakları temsilcileri yapılan çalışmalardan dolayı ve bu ortamın sağlanmasından dolayı Nurhan Özcan ve Vildan Yazar Ülgenoğlu ile Mehmet Ergün'e teşekkür ederek hayvanlar adına yapılacak her çalışmaya siyaset katmadan katkıda bulunacaklarını belirttiler.

Toplantıda bir konuşma yapan Mehmet Ergün; "Bu ortam hayvanlar adına bir kazançtır yaşama sevincidir. Toplantının adı sevgili Vildan hanımında belirttiği gibi hayvanlar adına ortak düşünce platformudur. Bana göre çok iyi gelişmeler var. Gerek sayın Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve gerekse de Veteriner İşleri Müdürü sayın Saim Kanlı ile iletişim kanalları açık. Herkesin bu ortak düşünce platformuna desteğini rica ediyoruz. Ayrıca bu toplantının yapılmasına destek veren Alanya Kent Konseyi Başkanı sayın Nurhan Özcan ile oturumu yöneten moderetör sayın Vildan Yazar Ülgenoğlu'na başarılı yönetimden dolayı teşekkür ediyorum."

Toplantı sonunda hayvanlar için siyasi parti temsilcilerinin de imzaladığı 13 maddelik öneri yazısı Kent Konseyi başkanına teslim edildi.