Alanya'da Şehitler için Duygu Dolu Gece

Alanya'da Şehitler için Duygu Dolu Gece
Alanya Kent Konseyi’nin her yıl düzenlemiş olduğu Çatalca Alaiye Şehitliği Gezisi öncesi Alanya’da şehitler için program düzenlendi..
Bu yıl Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün yıldönümüne denk gelen program Atatürk ve tüm şehitlerimiz için tertip edildi. Kent Konseyi’nin organizasyonunda gerçekleştirilen program Cuma namazından önce Özmüftüoğlu Camii’nde okutulan mevlidi şerifle başladı. Daha sonra Kültür Merkezinde devam eden programda katılımcıları Mehter takımı marşlarla karşıladı.
Mustafa Kemal Atatürk, Çatalca Şehitleri, Balkan Şehitleri ve tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Çatalca Savaşı ve Atatürk’le ilgili belgesel sunumu yapıldı.
Programa her yıl olduğu gibi, Edirne Selimiye Camii İmam Hatibi ve Kur’an okuma dünya birincisi Alpcan Çelik, İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı İmam Hatibi Mevlithan Abdullah Çolak okudukları Kur’an tilaveti ve ilahilerle katılımcılara duygulu anlar yaşatırken, İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı İmam Hatibi Halil İbrahim Kurşun etkileyici sunumu ile dinleyenleri o günlere götürdü.

ÖZCAN: 8 OTOBÜS 400 KİŞİ İLE ÇATALCA’YA GİDİYORUZ
Gecede konuşma yapan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan; "Her yıl olduğu gibi bu sene de Alanya’dan vatan savunması için gidip, Çatalaca’da şehit düşen dedelerimiz için yollara düşüyoruz. Onları ve tüm şehitlerimizi asla unutmuyor ve her zaman minnetle anıyoruz. Hep yanımızda olan ve bu organizasyonda da desteğini bizden esirgemeyen Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e teşekkürlerimi sunuyorum. Bugünün büyük bir anlamı var, bugün 10 Kasım Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. Yıldönümü. Atatürk'ün devrimleri bugün birçok ülkede gıpta ile bakılıyor. Atatürk demek devrim demek. Kent Konseyi Atatürk'ün ışığında çalışmalarına devam ediyor. Her sene tarih kokan şehirleri ve şehitleri ziyaret ediyoruz. Bu sene 8 otobüs ile 400 katılımcı ile yola çıkıyoruz." dedi.