Alanya'da Mobesalı Ceza Dönemi Başladı

Alanya'da Mobesalı Ceza Dönemi Başladı
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan protokol neticesinde Alanya’ya gelişmiş teknolojiye sahip 82 kamera daha kurulacak. Plaka okuma özelliği de olan yeni karemalar sayesinde trafik cezaları artık adrese gelecek. Uygulama Alanya içerisinde kurulu mevcut mobesa sistemi üzerinden hayata geçirildi bile.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü, il ve ilçelerde 'Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Plaka Tanıma Sistemi'nin genişletilmesi için protokol imzaladı. MOBESE'yi oluşturan kameralı güvenlik sisteminden daha gelişmiş teknolojiye sahip yeni sistem il genelinde meydana gelen olayların aydınlatması, suç ve suçlularla daha etkin mücadele edilebilmesinin yanı sıra trafik düzenlemesinde teknolojiden yararlanma olanaklarını sağlıyor.

HUZURLU BİR KENT İÇİN

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul imzalarının bulunduğu protokolle il genelinde güvenlik hizmetlerinin verimliliğinin artırılması, kişi hak ve hürriyetlerine dokunulmadan genel asayiş ve huzuru temin etmek amacıyla Antalya Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi'nin genişletilmesi ve işbirliğinin sağlanması hedefleniyor. İl Merkezi dışında Akseki, Kumluca ve İbradı'da 7, Alanya'da 82, Demre, Elmalı, Gazipaşa'da 9'ar, Manavgat'ta 58, Korkuteli'de 27, Kaş'ta 13Kemer'de 11, Serik'te 10 ve Finike'de 6 noktaya KGYS kameraları yerleştirilecek.

PLAKA OKUYACAK
Sistem, güvenlik kameralarıyla kentin muhtelif yerlerinin canlı olarak izlenmesi ve elde edilen görüntülerin kayıt edilmesi, trafik denetlemelerinin ve düzenlemelerinin kameralarla yapılması, polisin bulunmadığı noktalarda kırmızı ışık kontrolünün ve hız ihlallerinin tespitinin yapılması ve trafikte kameralarla suç işlediği tespit edilen araçlar için otomatik olarak ceza makbuzu düzenlenmesini sağlayacak. Sistemde ayrıca istenen bölgelere kurulan sistemle, hız limit değerlerini aşan araçlar tespit edebilecek. Plaka tanıma sistemiyle birlikte entegre çalışacak sistemde ihlal yapan araçların görüntüleri, hız değeri, fotoğrafları ve plaka bilgisi merkeze gönderilebilecek ve otomatik olarak cezayı kesecek sistem ruhsat adresine de cezayı gönderecek.