Alanya'da ilk cuma kılındı

Alanya'da ilk cuma kılındı
Alanya'da uzun bir süredir COVİD 19 nedeni ile camilerin kapalı olması nedeniyle vakit namazları ve Cuma namazları kılınamıyordu. İkinci normalleşme süreci ile birlikte bugün uzun bir aradan sonra ilk cuma namazı kılındı.

KORONA VİRÜSÜ nedeniyle camilerin uzun süre kapalı nedeniyle vakit namazları ve Cuma namazları kılınamıyordu. İkinci normalleşme sürecine geçildiğini açıklayan Bilim Kurulu,Sağlık Bakanlığı ve Hükümet yetkililerinin açıklamış olduğu katar neticesinde bugün tüm yurtta Cuma namazı kılındı.

Cuma namazının Cami içlerinde değil, varsa cami bahçesinde yoksa en yakın okul bahçelerinde kalınabileceği açıklamasının ardından bugün Alanya ilçemizde de Cami ve okul bahçelerinde cuma namazı kılındı.

TEK KULLANIMLIK SECCADE

Cami ve okul girişlerinde sıkı kontroller yapıldı. Maske, Mesafe ve Temizlik anlamında tek kullanımlık seccadeler dağıtıldı.
Cemaatler arasında mesafeye de dikkat edildiği görüldü.

SADECE HUTBE ve FARZ.

Kılınan ilk cuma namazında, daha önceden de belirlendiği gibi ilk önce HUTBE ardından İKİ REKAT FARZ namazının kılınarak Cuma namazı tamamlandı.

İmam " muhterem cemaat sünnet namazlarınızı evlerinizde kılabilirsiniz" uyarısından sonra yine sosyal mesafeye uygun şekil de cemaat dağıldı.