Alanya'da Hayat Durdu!

Alanya'da Hayat Durdu!
Nusaybin’de, PKK’lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit düşen özel harekat polisi 40 yaşındaki Coşkun Nazilli’nin Alanya’daki baba evine şehit ateşi düştü.
Durmuş Nazilli’nin Kadıpaşa Mahallesi, Keykubat Bulvarı’nda bulunan evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Milliyetçi Hareket Partisi Alanya İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Nazilli’nin de kardeşi olan Coşkun Nazilli’nin şehit haberini alan Alanyalılar taziye evine akın ediyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, MHP İlçe Başkanı Hilmi Er, AKP İlçe başkanı Mustafa Berberoğlu, Milletvekili İbrahim Aydın Mahmutlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Top da taziye çadırında bulunanlar arasında.

YÜREK BURKAN MEKTUP

Şırnak’ta şehit düşen özel harekat polisi Coşkun Nazilli’nin çocukları Göktürk ve Gökçe Nazilli tarafından babalarına yazılan mektup, yürek burkuyor.
Nazilli’nin sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında yayınladığı mektupta Göktürk ve Gökçe Nazilli, babalarına onu ne kadar çok sevdiklerini ve özlediklerini anlatıyor. Özel harekatçıların dağladın kartalı olarak nitelendirdiği mektup aynen şöyle;



ŞEHİDİMİZ ALANYA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Öte yandan şehit düşen Alanyalı polis memuru Coşkun Nazilli'nin Alanya’da toprağa verileceği öğrenildi. Aslen Konya’nın Dedemli Köyü’nden olan ve ailesi Alanya’da yaşayan Nazilli, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi’nde şehit oldu. Nazilli’nin cenazesi, bugün saat 20.00-21.00 sularında havayoluyla Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na, oradan da Alanya’ya getirilecek. Şehit Coşkun Nazilli yarın Alanya’da toprağa verilecek.

SON ŞEHİDİMİZ İLK TRİATLETİMİZ

Alanya'nın son şehidi Coşkun Nazilli, Alanya'nın ilk triatletiydi. Alanya'da doğup, büyüyen Nazilli, Alanya Lisesi mezunuydu. Öğrencilik yıllarında, çekik gözlü olması nedeniyle 'Çan Çin Çon' lakabıyla tanınırdı. Çok sevilen bir isim olan Nazilli, Alanya'nın ilk triatleti olarak Avrupalı sporcularla yarışmış ve çok önemli başarılara imza atmıştı. Nazilli sadece triatlonla değil, sporun tüm branşlarıyla ilgileniyordu. O, aynı zamanda sırtı yere gelmeyen bir güreşçiydi. Eski bir triatlet olan Bahçeşehir Alanya Koleji Kurucusu Cihan Baba, arkadaşı olan şehidimiz Nazilli'yi sosyal medya hesabından şu sözlerle anlattı:

RAHAT UYU KARDEŞİM

"Çok eskilerden, triatlon günlerinden, eski ama bitmemiş bir dostum vardı. Adı Coşkun Nazilli. Nam-ı diğer "Çan Çin Çon." Bugün şehit olmuş. Rahat uyu kardeşim. Seni hep neşeli ve güler yüzün ile hatırlayacağım. Ve bizim için ölüme yürüdüğünü de hiç unutmayacağım."

ŞEHİDİ ŞEHİT GETİRMİŞ

Alanya şehidine ağlarken, şehidimizle ilgili ortaya çıkan ilginç ayrıntılar yürekleri dağlıyor. 8 Ağustos 2015 tarihinde Mardin'in Midyat ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 4 yıllık polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın naaşına, Alanya'ya getiren uçakta dün şehit düşen Coşkun Nazilli nezaret etmişti. Hem Sercan, hem de Nazilli Alanya'da doğup büyüyen iki meslektaş olmanın ötesinde, her ikisi de Konya'nın Dedemli Köyü'ndendi. Genç meslektaşının naaşıyla objektife yansıyan şehidimiz Nazilli'nin yaşadığı büyük acı yüzüne yansımıştı.