Alanya Belediyesi yangın filosu kuruyor

Alanya Belediyesi yangın filosu kuruyor
Alanya Belediyesi orman yangınları ile etkin mücadele konusunda araç filosunu büyütmek için harekete geçti. Belediye, Orman Bakanlığı’ndan 8 araç hibesi için meclisten onay aldı.

Felaketin yaşandığı 2021’de Bayır, 2017’de Sapadare, 2012’de Güzelbağ, 2004’te ise 6 işçinin yanarak şehit olduğu Ortakonuş yangınları o yıllarda Türkiye’nin en büyük yangınıydı. Bu yangınları örnek gösteren Alanya Belediyesi, Orman Bakanlığı’ndan Alanya için yangında kullanılacak arazöz ve arazi aracı hibesi talebinde bulundu.

Alanya ve Gündoğmuş’ta 6 kişinin yaşamını yitirmesi, yüzlerce ev ve tarım alanı ile binlerce hektar ormanın yanması üzerine yeni bir felakette daha hızlı hareket etmek için belediye resmi olarak hibe talebini yapıp bu talebi mecliste de oyladı. Oy birliği ile kabul edilen hibe talebinde Alanya’nın yüzde 61’lik kısmının ormanlık alandan oluştuğuna dikkat çekildi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bu talebin ormanlık alanların korunması açısında çok önemli olduğuna dikkat çekti. Başkan Yücel, “Fen İşleri Müdürlüğü’müz tarafından Orman Bakanlığından 3 pickup ile 5 arazözün hibe edilmesi için resmi talebimizi yaptık. Allah o felaketleri tekrar yaşatmasın ancak tedbirimizi almak durumundayız” dedi.