8 Mart Dünya Kadınlar Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
Alanya’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinliklere katılarak bir konuşma yaptı.

Alanya’da Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının ortaklaşa düzenlemiş oldukları etkinliklerle ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü''nü kutlandı. Kutlama Programı Atatürk Anıtına çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan gerçekleştirdi. Kent Konseyi Başkanı Özcan yaptığı konuşmada, kadının gurur ve onur olduğunu belirterek dünyayı kadınların yönlendirdiğini söyledi.

CEYLAN TANRISEVEN, “TOPLUMUN ŞEKİLLENMESİNDE KADIN BÜYÜK BİR ROL ÜSTLENMEKTEDİR ”
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' etkinlikleri çerçevesinde yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bizim toplumumuz aile üzerine kurulmuştur ve ailenin en önemli yapısı da kadınlardır. Unutmayalım ki, toplumun dinamik değerlerini kadınlar elinde tutuyor. Toplumun şekillenmesinde de büyük rol üstlenmektedir. Yaşamımızın doğumdan ölüme kadar her anında varlığıyla onurlandığımız, ihtiyaçları olduğunda desteklerimizi esirgemediğimiz, bizleri eğiten, yetiştiren, üreten, yüreğimizdeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar anneleriz. Kurtuluş Savaşında, Çanakkale Savaşında ve ülke olarak yaşamış olduğumuz en sıkıntılı dönemlerde fedakar, cefakar Türk Kadınları toplumun yeniden dirilmesine, canlanmasına çok büyük katkı sağlamışlardır. Yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyorum.”

CEYLAN TANRISEVEN ''SEVGİYLE GÜZEL GÜNLER SİZİN OLSUN'' TEMENNİSİ
Etkinlik alanına kurulan sembolik dilek ağacına, ''Sevgiyle, güzel günler sizin olsun'' yazarak bayanların güzel günler görmesini temennisinde bulunan Ceylan Tanrıseven, ''Şiddete karşı bir fırçada sen at'' boyama ve benzeri etkinliklere katıldı. ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü''nü düzenlenen konferanslar, gösteriler ve kortej yürüyüşü ile coşku içerisinde kutlandı.