Bağdat’dan Peşmergeye Ültimatom: Pazar Şafağına Kadar Terk Edin

Bağdat’dan Peşmergeye Ültimatom: Pazar Şafağına Kadar Terk Edin
Irak merkezi yönetimi, Kürt yönetimine bağlı Peşmerge güçlerine Kerkük'teki mevzileri pazar günü şafaktan önce terk etmesi için ültimatom verdi.

Irak merkezi yönetiminin, Peşmerge"ye  Kerkük"teki mevzileri pazar günü şafaktan önce terk etmesi için ültimatom verdiği bildirildi.

"6 HAZİRAN SINIRLARINA DÖNÜN"

Irak merkezi yönetiminin Peşmergeye verdiği ültimatomun binlerce kişiden oluşan  Irak ortak askeri gücünün  Kerkük"e yaklaşmasından sonra geldiği kaydedildi.  Bağdat"ın Peşmerge"ye 6 Haziran 2014 tarihindeki sınırlara geri çekilme ültimatomu verdiği kaydedildi.

TUZHURMATU"YU TESLİM ETMİŞLERDİ

Kendisi de Kürt olan  Irak Devlet Başkanı  Fuad Masum"un konu ile ilgili olarak IKBY"nin liderleriyle  Süleymaniye"de görüştüğü belirtildi. Cuma günü  Kerkük"ün güneyinde Peşmergenin elinde bulunan Şii Türkmen kasabası Tuzhurmatu"daki mevzilerini  Irak ordusuna terk ettiği bildirildi.

DEAŞ"LA DENGELER DEĞİŞMİŞTİ

2014 Haziran"ında DEAŞ güçleri  Bağdat"ın kuzey ve doğusundaki geniş bir alanı ele geçirmişti. IKBY güçleri DEAŞ"tan alınmasından sonra bu bölgeleri de kontrol etmeye başlamıştı.

ABD: BİRBİRİNİZLE DEĞİL DEAŞ"LA SAVAŞIN

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Cuma günü  Irak ile Bölgesel Kürt yönetimi arasındaki gerginliği önlemek için çalıştıklarını söylemiş ve "Dikkatinizi DEAŞ"a karşı savaşmaya odaklayın" demişti.

Irak Merkezi Hükümeti Gün ve Saat Verip IKYB"ye Taleplerini İletti