21 Ekim Gazeteciler Basın bayramı Kutlu Olsun

21 Ekim Gazeteciler Basın bayramı Kutlu Olsun
Basın Yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak ülkemizdeki, ve Dünya'da yaşanan gelişmeleri, halkımızla paylaşma yolunda emek harcayarak, kamuyu yönetenler ile yönetilenler arasında köprü görevi gören; kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif görev alarak emek harcayan, ülkemizin menfaatleri, milletimizin çıkarları doğrultusunda gerçeklerin peşinden koşarak, toplumu aydınlatan Gazetecilerin bu gün bayramı..
Alanyagazetesi olarak tüm Dünyada ve Türkiye'de Akdeniz 'bölgesindeki Gazetecilerin Basın Bayramını Kutluyoruz. Bu gün Gazeteciler Basın bayramı. 21 Ekim 1860 tarihinde Türkiye de ilk fikir gazetesi olan Tercüman-ı Ahval gazetesinin Agah Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından ilk özel fikir gazetesinin çıkarılmıştır. Ülkemizde 21 Ekim, Gazeteciler Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Özgür, tarafsız ve ilkeli olarak çalışan gazeteciler, kamuoyu için en faydalı meslek gruplarının başında gelmektedir. Gerçek gazeteci, toplum yararını gözeten ve koruyandır.

Basın Yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak ülkemizdeki, ve Dünya'da yaşanan gelişmeleri, halkımızla paylaşma yolunda emek harcayarak, kamuyu yönetenler ile yönetilenler arasında köprü görevi gören; kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif görev alarak emek harcayan, ülkemizin menfaatleri, milletimizin çıkarları doğrultusunda gerçeklerin peşinden koşarak, toplumu aydınlatan tüm Gazetecilerin 21 Ekim Gazeteciler Basın Bayramını kutlar, meslek hayatlarındaki başarılarının devamını dileriz.

Alanya Gazetesi
Fevzi Aydoğdu