Deniz canlılarının yaşam alanları mahvoluyor! Altapot bakın nereden çıktı

Deniz canlılarının yaşam alanları mahvoluyor! Altapot bakın nereden çıktı
Antalya'da dalış yapan öğrenciler, denizde bir kahve ambalajından çıkan ahtapot yavrusu ile karşılaştı. Doğanın korunması için plastik atıkların etkileri bir kez daha gözler önüne serildi.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, geçtiğimiz günlerde Konyaaltı Sahili açıklarında öğrencileriyle birlikte eğitim dalışı gerçekleştirdi. Dalış esnasında öğrenciler ve Gökoğlu, denizin dibinde 2’si bir arada kahve ambalajının hareket ettiğini fark etti. Prof. Dr. Gökoğlu’nun eliyle açtığı ambalajdan yavru ahtapot çıktığını gören öğrenciler büyük şaşkınlık yaşadı. Ahtapot yavrusu tekrar doğal ortamına salındı.

"DOĞAYI KİRLETEN KENDİNİ KİRLETİR"

Deniz ekosistemindeki plastik atıkların zararlarına dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Ahtapotun saklanacağı alanlar kayalıklar, kum içi ve çakıl aralarıdır. Poşetin içini kendine saklanacak yer bulmuş. Olmaması gereken bir şey. Suyun içinde bu tür ambalaj atığı çok miktarda var” dedi.

Çevreyi kirleten duyarsız vatandaşlara da seslenen Gökoğlu, “Atmasınlar. Çocuklarının geleceğini kirletiyorlar. Gelecekte yiyecekleri balıkların üzerinden aktarım geçecek kendilerine. Bir yerde insanoğlu kendini kirletiyor. Doğayı kirleten kendini kirletir” ifadelerini kullandı.