Zihni Yayla, 10 gün sonra toprakla buluştu

Zihni Yayla, 10 gün sonra toprakla buluştu
10 gün önce Ukrayna'da şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Alanya'nın renkli siması Zihni Yayla, köy halkı ve akrabaları tarafından Kızılharman Mezarlığında toprağa verildi.

Haber :Zeki Demir

14 Temmuz da Ukrayna da hayatını kaybeden çevreci, hayvansever Alanya Bağımsız Belediye Başkanı Adayı, Yüksek Peyzaj Mimarı Zihni Yayla'nın cenazesi Uçakla Antalya Havalimanına indikten sonra, yakın akrabaları tarafından, baba yurdu Değirmendere köyü Kızılharman Mezarlığında, annesi Ayşe Yayla'nın yanında toprağa verildi. Köy halkı ve akrabalarının katıldığı cenaze törenine ALTİD Başkanı Burhan Sili'de katıldı. Çevreciler ve hayvanseverler'in da katılmadığı cenazeye iki ayrı eski eşi ve bu hanımlardan olan iki oğlu da katıldı. Emekli tahsildar baba Murat Yayla ayakta güçlükle durabildi.  On gün önce kazılan ve boş bekleyen mezarda toprağa verilen Zihni Yayla, renkli kişiliği ile tanınıyordu.

"ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR"

İkinci eşi E. H. Zihni Yayla'nın öldürülmüş olabileceğini düşündüğünü söyledi. "Başının yan kısmı, omuz hizası yaraydı ve dikilmişti. Gözümle gördüm" dedi.