Sanığın Cezasını Sildiği İddia Edilen Zabıt Katibi Kefaletle Serbest

Sanığın Cezasını Sildiği İddia Edilen Zabıt Katibi Kefaletle Serbest
Antalya'da 18 yıllık hapis cezası kararını hakimin UYAP şifresini kullanarak rüşvet karşılığı sildiği iddia edilen zabıt katibi Tunç I., ile rüşvet karşılığında cezasını sildirdiği iddia edilen 29 yaşındaki Serkan D.'nin 20'şer bin lira kefaletle serbest bırakılmasına karar verildi.
Antalya'da İsmail O. adlı hükümlü, cezaevinden savcılığa gönderdiği mektupta, 9'uncu  Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki zabıt katibinin, 18 yıllık hapis cezasını hakimin elektronik şifresini kullanarak 30 bin lira karşılığı 18 aya indirdiğini, bu cezayı da hükmün açıklanmasını geri bırakarak ertelediğini iddia etti. Savcılık da verilen karardan şüphelenince yapılan incelemede, kararın değiştirildiği belirlendi. Kararı değiştirdiği iddia edilen 23 yıllık zabıt katibi 46 yaşındaki Tunç I. ile rüşvet karşılığında cezasını sildirdiği iddia edilen Serkan D. tutuklandı.

'MÜVEKKİLİM TERTEMİZ BİR DEVLET MEMURUDUR'
Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3'üncü celsesinde tutuklu sanıklar Tunç I. ve Serkan D., avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Tunç I.'nın avukatı  Ahmet Hakan Gökçek, ihbarcı İsmail O.'nın beyanlarının çelişkili olduğunu iddia etti. Bu nedenle beyanlara itibar edilemeyeceğini savunan avukat Gökçek, "Müvekkilimin rüşvet aldığı yolunda hiçbir maddi delil bulunmamaktadır. Adli sicil kaydına bakıldığında kendisi tertemiz bir devlet memurudur. Bu zamana kadar yaptığımız tutukluluğa itirazlar, yasal olmayan delillere dayalı olarak reddedilmiştir. 5 aydır tutuklu bulunan müvekkilinin tahliyesini talep ediyorum" dedi.

KEFALETLE TAHLİYE
Serkan D. ise işlemediği bir suçtan dolayı cezaevinde bulunduğunu söyledi. Bu suçun cezasını kendisiyle birlikte ailesinin de çektiğini savunan Serkan D., tahliyesini istedi. Mahkeme bu aşamadan sonra adli kontrolün yeterli olacağına karar vererek Serkan D. ve Tunç I.'nın 20'şer bin lira kefalet karşılığında yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol kaydıyla tahliyesine karar verdi. Duruşma,  5 Nisan'a ertelendi.

18 YILLIK HAPİS 24 YILA ÇIKTI
Duruşma sonrasında açıklama yapan Tunç I.'nın avukatı  Ahmet Hakan Gökçek, müvekkilinin bu olay nedeniyle peşinen suçlu ilan edilip karalandığını, yargılama sonunda beraat edeceğini savundu. Ortada değiştirilen bir yargı kararının olduğunu anlatan Gökçek, bunun neden kaynaklanmış olabileceğini ise şöyle değerlendirdi: "Yargı kararları uzun süredir ıslak imzayla değil, elektronik imzayla yapılmaktadır. Elektronik imza uygulaması suistimale çok açık. Gerek elektronik imza sahipleri, gerekse bu imzayı başkası adına kullananlar bu boşluktan istifade etmektedir. Müvekkilimin yargılanmasına neden olan dosyada, değiştirilen karara ilişkin  Antalya  Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme yapmış ve olayın sehven olduğu şeklinde savcılık kararıyla yeniden yargılamaya gidilmiştir. 18 yıldan 18 aya indirilen hapis cezası ise 24 yıla çıkarılmış, sanık bu cezaya mahkum edilmiştir. Yani ortada kamunun uğradığı bir zarar bulunmamaktadır." Bu olay nedeniyle müvekkilinin yuvasının yıkıldığını da anlatan Gökçek, "Müvekkilim hakkında eşi boşanma davası açmıştır. Ailesi  Ankara'da perişandır. Müvekkilim tahliye olunca işine iadesi için de hukuki işlemler başlatacağız" dedi.