İnşaat borcunu esrarla ödeyen sanığa 12 yıl hapis

İnşaat borcunu esrarla ödeyen sanığa 12 yıl hapis
Alanya'da inşaat borcunu esrarla öderken polise yakalanan bir kişi 12 yıl hapis ve 24 Bin TL adli para cezasıyla cezalandırıldı.

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Mehmet Ş.S (39) avukatı hazır bulundu. Sanık Mehmet Ş.S savunmasında 'aleyhe olan beyanları kabul etmiyorum. ayrıca madem bu işin ticaretini yapıyorsam ilk gördükleri anda müdahele edip suçüstü yapmaları gerekirdi, ancak bunu da yapmamışlardır. Ben bu suçu işlemedim. önceki olaylarından dolayı önyargılı davrandıkları için bu şekilde tutanaklar düzenlemişlerdir, tahliyemi ve beraatimi talep ederim dedi. 

İNŞAAT BORCUNU ESRARLA ÖDEMİŞ
İDDİA MAKAMI ESAS HAKKI MÜTALAASINDA:Kolluk görevlilerinin uyuşturucu madde ticareti yaptığı yönünde bilgiler edindiği ve takibe aldığı sanık Mehmet Ş.S, suç tarihinde tanık Müslüm D, uyuşturucu esrar maddesi verdiğinin tespit edildiği, tanık Müslüm'ün beyanında inşaat işlerini yaptığı sanıktan alacaklı olduğunu, sanığın kendisine olan yevmiye borcu nedeniyle kendisini geçiştirmek amacıyla bu esrar maddesini kendisine verdiğini, bu nedenle sanıktan aldığı uyuşturucu madde karşılığında herhangi bir ücret ödemediğini beyan ettiği, tanığa borcuna karşılık esrar uyuşturucu maddesi temin eden sanığın eyleminin uyuşturucu madde ticareti suçunu oluşturduğu anlaşıldığı belirtildi
Sanık son sözünde: Sizin adaletinize sığınıyorum, bu suçu işlemedim, beraatimi talep ederim dedi.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ
Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanığın savunmasını dinledikten sonra savcının verdiği mütalaayı dikkate alarak sanık Mehmet Ş.S 'ya 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya SDağlama' suçundan 12 Yıl Hapis ve 24 Bin TL Adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Duruşmaya tutuklu olarak götürülen sanık Mehmet Ş.S tutuklu bulunduğu Alanya L. Tipi Kapalı cezaevine gönderildi.  

OLAYIN GEÇMİŞİ
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri 20 Mayıs 2019 tarihinde Tosmur Mahallesinde uyuşturucu madde kullanan şahıslara satış yapacağı bilgisi üzerine hareket geçen Narkotik ekipleri saat:22:00 şüphelinin Dim çayı Caddesi üzerinde 07 plakalı aracı takibe aldı. daha sonra Tosmur Mahallesi Ömer Koparan Caddesi üzerinde beklemeye başladığı sırada 07 plakalı araçtan Müslüm D.ve Murat K. isimli şahısların bulunduğu, Müslüm D. kendi rızasıyla  Malbora sigara paketi parçası içersinde 2,43 gram esrar maddesi ele geçirildi. Narkotik ekipleri. şüpheli Mehmet Ş.S  yanında İsa İ. şahsın yapılan üst aramasında  14,08 gram esrar maddesi ele geçirilirken Şüpheli Mehmet Ş.S.şeffaf naylon poşet içersinde 5,12 gram esrar maddesi ele geçirilmesi üzerine gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliğine götürüldü.
Emniyette ifadesi alınan şüpheli Mehmet Ş.S. sevk edildiği nöbetçi mahkemece 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama' suçundan tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı cezaevine gönderildi.