Alanya'da Yumurta Sahtekarlığı

Alanya'da Yumurta Sahtekarlığı
Alanya'da şok olay! Alanya halkına 2012 yılından bu yana sahte öksürük şurubu barkodu ile piyasada organik köy yumurtası sattılar.

Haber: Tülay Şengün

Yumurta üzerine sahte öksürük şurubu barkodu bastılar. A4 kağıdından sahte etiket yaparak yumurta kutularının içine gerçekmiş gibi koydular. Bu yumurtaları Alanya piyasasındaki market ve bakkallara dağıttılar.

ESNAF SORUYOR
Şimdi esnaf soruyor: Biz çiftliğimizi kuruyoruz ve bu aşamada Tarımdan Türkiye  Patent ve Barkod sisteminden gerekli evraklarımızı yapıyoruz. Diğer şahıslar ve şirketler yasal olmayan 3 TR kodlu kafes yumurtalarını satın alıp piyasada organik köy yumurtasıymış gibi satış yapıyorlar. Yumurta kutularının üzerinde yazan barkod, isim ve adres tamamen hayal ürünüdür. Verilen adreslerde ne bir üretim ne de bir tavuk bulunmaktadır. Bu şahıslar 8 senedir (2012) Alanya'da  piyasaya yumurta satışı yapmaktalar.

BU DÜZENE KİM DUR DİYECEK
Vergi vermeden denetleme görmeden ne olduğu belirsiz yumurta satışına bu kadar senedir kim göz yumuyor. 

Şimdi Alanya halkı 2012 yılından bu yana sahte öksürük şurubu barkodu ile piyasada organik köy yumurtası satan şahıslar hakkında nasıl bir işlem yapılacağını merakla bekliyor.