Alanya'da yangın depoya sıçramadan söndürüldü

Alanya'da yangın depoya sıçramadan söndürüldü
Alanya'nın Kestel Mahallesi'ndeki çeşitli meyve ağaçların ve çalılıkların ateş alması sonucunda depoda plastiklerin olduğu yere sıçramadan Alanya İtfaiye ekiplerince kısa sürede söndürülerek kontrol altına alındı.

Haber: MEHMET AL

Olay bu gün saat 13.00 sıralarında Alanya'nın Kestel Mahallesi'nde bulunan İbişler Sokakta meydana geldi. İçerisinde çeşitli meyve ağaçlarının ve çalılıkların bulunduğu alandan bir anda alevler yükselmeye başladı.  Yangını gören çevre sakinleri bir yandan yangına müdahale ederken bir yandan da itfaiye ekiplerine bilgi verdi. İhbar sonrası olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiye Birimi ekipleri 2 yangın söndürme aracıyla yangına müdahale ederken su tankeri de itfaiye araçlarına su takviyesi yaptı. Ancak rüzgarlı hava nedeniyle hızla yayılan yangın bir anda yaklaşık 3 dekarlık araziyi kapladı. Yangını söndürmek için yapılan yoğun çalışmalara çok sayıda vatandaş da katıldı. 

Alanya'da yangın depoya sıçramadan söndürüldü
Elektrik tellerinden çıktığı tahmin edilen yangın, bahçenin hemen yanındaki depoda plastik malzemelere sıçramadan yaklaşık 1 saatlik çalışma neticesinde kontrol altına alındı. Yangının çıktığı bahçe ve depo sahibinin ise yaylada olduğu bu nedenle depoda kimse olmadığı ifade edildi. Yangınla ilgili olarak jandarma ekipleri soruşturma başlattı.