Alanya'da Tekne kaptanları tutuklandı

Alanya'da Tekne kaptanları tutuklandı
Alanya'da Tekne kaptanları tutuklandı.. Alanya’da içinde çok sayıda turistin bulunduğu iki günübirlik tur teknesinin çarpışmasına ilişkin gözaltına alındıktan sonra adliye'ye sevk edilen 15 kişi'den tekne kaptanları tutuklanarak cezaevine gönderildi..

Geçtiğimiz cumartesi günü saat 12.00 sıralarında meydana gelen olayda, günübirlik tura çıkan ve çok sayıda turist taşıyan iki tur teknesi sahibinin, aralarındaki husumet nedeniyle kasten Alanya Yat Limanı yakınında çarpıştıkları iddia edilmişti. Çarpmanın şiddetiyle turistler panik yaşarken, şans eseri yaşanan kazada yaralanan olmadı. O anlar ise cep telefonu ve güvenlik kameralarına yansıdı. Çarpışma sonrası teknede bulunan turistler durumu Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Gülbahçe teknesinde görevli 6 ve Viking-Line teknesinde görevli 9 kişi olmak üzere toplam 15 kişiyi gözaltına aldı. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ş.A, Ç.Y, M.G, F.A, Ö.A, B.G, E.G, T.S, Z.S, S.G, B.D, E.G, İ.B, Y.K. ve Ö.G. ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildiler. Öte yandan polis ekiplerinin, teknelerde yaptıkları aramada 9 gram esrar maddesi ile 1 adet balta ele geçirdikleri öğrenildi. Bir teknenin ise temiz çıktığı bildirildi.
Alanya nöbetçi cumhuriyet savcılığında ifadeleri alınan 15 kişden 13 kişi serbest kalırken  tekne kaptanları sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.