Alanya'da Polis Marketleri Uyardı

Alanya'da Polis Marketleri Uyardı
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğine bağlı ekipler. 18 yaşından küçüklere çakmak, çakmak gazı satışı yapılmaması konusunda Marketleri uyarıda bulunarak tebliğ etti.

Alanya'da 17 Kasım'da bir çalılık alanda ölü bulunan 15 yaşındaki Hidayet Görgün Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Eyüp Ayhan'ın çakmak gazı çekerek hayatını kaybettikten sonra  polis çakmak ve çakmak gazı satışının 18 yaşından küçüklere satılmaması konusunda marketleri uyarıda bulundu. 

ANTALYA VALİLİĞİN TEBLÜĞ TEBELLÜĞ BELGESİ
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğine bağlı ekipler bugün Alanya'da çakmak ve çakmak gazı satışı yapan marketleri uarıda bulunarak Antalya Valiliğin 27/08/ 2014 tarih ve 2014/ 2483 ksararı gereğince Antalya İl sınırları içerisinde çocukların ve gençlerin solumak ve koklamak yolu ile bağımlılık yapan, fiziksel ve psikolojik gelişmelerini olumsuz etkileyen, çakmak ve çakmak gazının zararlarından korumak, bu maddelerin çocuklara erişimini önlemek ve onları bu maddelerden uzak tutmak ile amacı dışında satışını engellemek için Antalya İl sınırları içersinde 18 yaşından küçük çocuklara kimyasal gaz ihtiva eden, çakmak, çakmak gazı satışı ile yeniden doldurulmasının ve yasaklanmasının önlenmesi ile ilgili olarak;
1- 2709 SKM. Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sının 42 .ve 58. Maddesi,
2-5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C ve 66. Maddesi,
3-5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32. Maddesi,
4-2559 Sayılı PVSK'nın 11. Madedesi,
5-5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunun 4. Maddesi,
6-5898 Sayılı Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunmasına Dair Kanun,
7-05.08.2010 tarih ve 27663 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunmasına Hakkındaki yönetmenlik, ve yukarıda belirtilen diğer kanunlar sebebi ile;
18 yaşından küçük çocuklara, kimyasal gaz ihtiva eden çakmak, çakmak gazı satışı ile yeniden doldurulması yasaklanmıştır. Bu kapsamda yukarıda belirtilen kanun maddelerini ihlal etmem halimde hakkımda gerekli yasal işlemlerin yapılacağına dair gerekli bilgilendirme tarafıma yapılmış olup, yukarıda belirtilen kanun maddelerine ve yönetmenliğine uyacağımı tebellüğ ederim.