Alanya'da kaplumbağa katliamı

Alanya'da kaplumbağa katliamı
Alanya'nın Damlataş Sahil mezarlığındaki mezarlık alanında çok sayıda kaplumbağa ölü bulundu.

Haber: MEHMET AL
Alınan bilgiye göre Saray Mahellesi Kleopatra Plajı yanındaki Damlataş Sahil Mezarlığı'nda bulunan kaplumbağa ve sokak kedilerini beslemeye giden Pınar ve Osman Aydın, çok sayıda kaplumbağanın taşla ezilerek öldürüldüğünü gördü. 

Aydın ailesi, çektikleri görüntüyü sokağa çıkma yasağı nedeniyle yerine hayvanları beslemeye geldikleri Fatma Zehra Zengin'e attı. Zengin, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerle sorumluların bir an önce bulunmasını istedi.

Konuyla ilgili Zengin, gazetecilere yaptığı açıklamada 10 yıldır bu mezarlıktaki kaplumbağalara ve kedilere baktığını söyledi. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle kedi ve kaplumbağalara bakma ve beslenme imkanının olmadığını anlatan Zengin, "Veteriner hekim Pınar ve Osman Aydın benim yerime beslemeye gittiklerinde orada birçok kaplumbağanın taşla kırılarak öldürüldüğünü bana ilettiler. Ne diyeceğimi şaşırdım. Orada mobese kameralar var. İçeriye kim girmiş, kim bu hale getirmiş bilmek istiyorum. Umarım sorumlu veya sorumlular en kısa zamanda hak edilen cezayı alır" dedi.