Alanya'da Hırsızlık Çetesinden Yakalanan 2 Kişi Adliye'de

Alanya'da Hırsızlık Çetesinden Yakalanan 2 Kişi Adliye'de
Alanya'da 8 kişilik hırsızlık çetesinden yakalanan biri çocuk 2 kişi Asayiş Büro Amirliğinde alınan ifadelerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildiler.

Alanya'da bir ayda 8 evden hırsızlık yaptığı iddia edilen 8 kişi polisin operasyonuyla yakalanmıştı.7 kişi çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Asayiş Ekipleri 27 Kasım sabahı 05:30 sıralarında Ticaret Lisesi kavşağında şüphe üzerine durdurdukları 29 yaşındaki Faruk B, ile 17 yaşındaki Ş.Ü yapılan üst aramasında ceplerinden çorap ve kapıları açmaya yarıyan plastik kart ve Otel anahtarı ele geçirilmesi üzerine gözaltına alındılar. Asayiş Büro Amirliğine götürülen, 17 yaşındaki şüpheli Ş.Ü Çocuk Büro Amirliğine teslim edilirken, Faruk B, alınan ifadesinde bir otelde kaldıklarını söylemesi üzerine Asayiş ekipleri savcılıktan aldıkları arama kararıyla otelde yaptıkları aramalarda 5 adet çeşitli makalarda cep telefonu ele geçirildi. yakalanan 2 hırsızlık şüphelilerinin Büyükhasbahçe, Fığla Mahallesinde iki eve ve Güllerpınarı Mahallesinde bir eve girdikleri tespit edildi. iki şüpheliler Faruk B, ve Ş.Ü ifadeleri alındıktan sonra bu sabah Adliye'ye sevk edildiler.

 OLAYIN GEÇMİŞİ 

Alınan bilgiye göre İlçe Eminyet Müdürlüğü ekiplerince, Alantur uygulama noktasında durdurulan 34 plakalı otomobilde, bir ay içerisinde 8 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları iddiasıyla A.S (27), Y.G. (21), Ö.M (20) ve O.Ç. (20) adlı kişiler gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki sorgusunun ardından bir işyerine yapılan baskında Ö.M. (25), M.Ş.M. (20), F.G. (21) ile M.B. (20) de yakalandı. Şüphelilerin Mahmutlar Mahallesi'nde kiraladıkları evde yapılan aramalarda ise 15 adet cep telefonu, çeşitli markalarda 12 adet kol saati, bir adet kuru sıkı tabanca, 1 adet kuru sıkıdan bozma tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 5 adet kaleşnikof marka otomotik tüfek fişeği ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Şüphelilerden A.S. ve Y.G. hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan işlem yapılırken, Ö.M'nin 3 ayrı suçtan, M.B'nin silahlı yağma suçundan arandığı öğrenildi. Emniyettteki ifade işlemleri tamamalanan 8 zanlı, adliyeye sevk edildi. Adliye'ye sevk edilen 8 zanlılardan Ö.M Adli kontrol şartıyla serbest kalırken 7 şüpheli. A.S, Y.G, O.Ç, Ö.M, M.Ş.M, F.G, ve M.B, nöbetçi mahkemece tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmişti.