Alacak anlaşmazlığı kanlı bitti! Davulcu Hüseyin'in katiline indirimsiz müebbet

Alacak anlaşmazlığı kanlı bitti! Davulcu Hüseyin'in katiline indirimsiz müebbet
Yılbaşı eğlencesinde davul çalmak için Antalya'ya gelen Hüseyin Uyulgan'ı öldüren Nasuh Korkmaz, mahkeme tarafından 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis, 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan ise 1 yıl hapse mahkum edildi.

Olay, 26 Aralık'ta saat 23.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Doğuyaka Mahallesi'nde gerçekleşti. Hatay'ın Dörtyol ilçesinden yılbaşı eğlencelerinde davul çalmak için Antalya'ya gelen Hüseyin Uyulgan, İ.Y. (18) adlı kişi ile birlikte yaşadığı evdeyken bir telefon aldı. Aldığı telefonun ardından Uyulgan, kendisine verilen adrese gitmek üzere evden çıktı. Ancak, bu adreste kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kalbinden tek kurşunla vuruldu. Hüseyin Uyulgan, olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Cinayet şüphelisi Nasuh Korkmaz, Kaş ilçesi Kınık Çayköy Mahallesi'nde gözaltına alındı ve tutuklandı.

TANIMADIĞIM BİRİNİ ÖLDÜRMEK İSTEMEZDİM

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, sanık Nasuh Korkmaz pişmanlık duyduğunu ifade etti. Korkmaz, "Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm. Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Pişmanım. Olaydan dolayı vicdan azabı çekmekteyim. Tanımadığım birini öldürmek istemezdim. Olay bile isteye olmadı" dedi.

MAHKEME KARARI

Mahkeme heyeti, sanık Nasuh Korkmaz'a 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Ayrıca, 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın önceki suç kaydı ve olay yerinden kaçma girişimi göz önünde bulundurularak herhangi bir indirim uygulanmadı.