Yolu yok, düzgün oteli yok lakin Alanya'nın bin katı fazla yıllık turizm geliri var

Yolu yok, düzgün oteli yok lakin Alanya'nın bin katı fazla yıllık turizm geliri var
Yıllardır Turizm sektöründe olan ülkemiz söz konusu Turizm sektöründe dünyada Lider ülkelerden biridir ancak gelen turist sayısına ve kazandığımız paraya baktığınız zaman iş hiç de öyle değildir. Bizim ülkece yılda 40 milyon turist ile kazandığımız parayı İtalya ve Fransa Hatta İspanya gibi ülkeler 10 milyon turistle kat kat fazlasını kazanmaktadır. Peki durum Alanya özelinde nedir?

Özellikle ucuz tatil yeri olarak görülen ilçemiz Alanya yıllardır sabit ülkelerden sabit turist Profilindeki insanları ağırlamaktadır. Gelenlerin tek bir amacı vardır. Denize girmek.

Ayrıca söz konusu deniz, kum, güneş turizmini olabildiğince ucuza ayarlamak ülkemize gelen turistlerin temel amaçlarıdır. İtalya'nın Positano kenti İtalya'nın denize kıyısı olan birçok küçük kasabasından sadece biridir.

Ne on binlerce turisti ağırlayacak otelleri, ne de doğru düzgün bir limanı vardır. Yolları sorsanız bir otobüs yolda zar zor gitmektedir. Doğru düzgün lokantası restoranı hatta kafesi bile yoktur.

Ancak Alanya'dan yüzlerce kat fazla turizm geliri elde etmektedir. İşte bu katma değeri yüksek turizmin ülkeye sunduğu refahtır. Tarihi dokuyu korumak, doğal Akdeniz kültürünü muhafaza etmek ve gastronomi turizmi bölgeye günde onlarca geminin on binlerce insanı bırakmasına sebep olmaktadır.

Güzel bir tabiat bir gül güzel bir deniz bir gül güzel bir iklim tarih, mutfak kültürü, Mimari yapı ile birleşmediği sürece turizmden ülkemizin mevcut potansiyeli dikkate alındığında para kazanması mümkün değildir. Bu iş tekne turizmi ile, 5 yıldız otel turizmi ile hiçbir gelişmiş ülkede yürütülmemektedir. Acilen vizyonun ve misyonun değişmesine ihtiyaç vardır.

Alanya Gazetesi / ÖZEL HABER