Alanya Dinek Mahallesi Sakinleri Bayrama Çok Huzursuz Giriyor

Alanya Dinek Mahallesi Sakinleri Bayrama Çok Huzursuz Giriyor
Alanya'nın en büyük sorunlarından biri ilçede yürütülen Turizm faaliyetlerinin yerleşik olarak yaşayan vatandaşları dikkate almadan yürütülmesidir. Turizm sezonunun gelmesini ilçede yaşayan Alanyalılar da büyük bir heyecanla ve mutlulukla beklemektedir ancak özellikle çevreye park edilen tur otobüslerinin vermiş olduğu zarardan Alanya Dinek Mahallesi sakinleri bıkmış durumda.

Son yıllarda iyiden iyiye artan otobüs park yeri sorunu sebebiyle firmalar otobüslerini Dinek Mahallesi'nin sağında ve solunda bulunan alanlara bırakmaktadır.

Otobüslerin içerisinde konaklayan personelin gürültü yapan davranışları ve otobüslerin sürekli olarak bölgeye girip çıkması sebebiyle vatandaşlar gürültüden uyuyamaz hale gelmiştir.

Onlarca otobüsün egzoz dumanı da cabası. Bölgede özellikle İngiltere ve Almanya gibi ülkelerden gelen insanların da oturduğu düşünülünce ilçemizin tanıtımına yapılmış olan negatif etki turizme adeta derinden derine inen bir balta gibidir.

Vatandaşların durumdan şikayetleri belediyeye defalarca iletilmiş olmasına rağmen kalıcı bir çözüm bulunamamıştır. Zabıta ekiplerinin yapmış olduğu uyarılara ve kesilen cezalara rağmen maalesef otobüs şirketleri otobüslerini artan bir sayıyla günden güne Dinek Mahallesi'ndeki yola park etmeye devam etmektedir.

Alanya Gazetesi/ ÖZEL HABER