Alanya bayramda karavan istilasına uğrayacak

Alanya bayramda karavan istilasına uğrayacak
9 günlük Bayram tatilinin okulların kapandı 14 Haziran Cuma günü öğleden sonra başlayacak olması sebebiyle ilçemiz Alanya'ya müthiş bir tatilci göçü olacak. Özellikle Otel fiyatlarının çok yüksek seviyede seyretmesi ve yer bulunamaması gibi durumlardan dolayı vatandaşlar karavan turizmine yönelmiş durumda.

Hayatımıza pandemi döneminde giren karavan turizmi öyle bir sektör haline geldi ki küçük şehirlerimizde dahi küçük ölçekli Sanayi sitelerinde üretim yapan yüzlerce karavan üretimi atölyesi bulunmaktadır.

Her bütçeye göre tasarlanan karavanlara son yıllarda kat kat artan talepler sebebiyle üretimciler siparişlere yetişmekte zorluk çekmektedir. Ucuz tatilin en büyük adreslerinden biri olan karavan turizmi her ne kadar cazip olsa da tatil beldeleri söz konusu karavanlarla ilgili yeteri kadar park alanına sahip değildir.

Var olan park alanları ise gecelik fiyat olarak orta ölçekli bir otelin konaklama ücreti ile neredeyse yarışır durumdadır. Bu sebepten dolayı vatandaşlar nereye uygun gördülerse oraya karavanların çekmekte ve maalesef bulundukları bölgelere karavanların çöplerini ve atıklarını bırakarak yollarına devam etmektedirler.

Öte yandan halihazırda otopark sorunu olan ilçemizde karavanların gelişi ile birlikte trafik sorununu da içinden çıkılmaz bir hal alacak. Belediye ekipleri tarafından uyarılan karavan sahipleri bu sefer de çözümü ormanlık alanlara park ederek ve buralarda konaklayarak bulmaktadır.

Ancak ormanlık alanlara bırakmış oldukları cam ve metal atıklar maalesef yüksek hava sıcaklıkları sebebiyle İlerleyen zamanlarda yangına sebep olmaktadır. Konu ile ilgili olarak acilen ucuz ve sürdürülebilir park alanları kurulması gerekmektedir.

Aynı durum otobüs parkları için de geçerlidir. Dinek Mahallesi'nde yaşanan otobüs park sorunu sebebiyle vatandaşlar gürültüden ve kirlilikten dolayı evlerini satma noktasına gelmiştir.

Alanya Gazetesi / ÖZEL HABER