Alanya bayram yoğunluğuna hazır mı?

Alanya bayram yoğunluğuna hazır mı?
2024 yılının kurban bayramı 16 Haziran tarihinde başlayacaktır. Söz konusu Bayram aynı zamanda okulların kapandığı yaz tatili dönemine denk gelmektedir. Ancak 14 Haziran tarihinde Karnelerin hemen verilmesinin ardından başlayacak olan arefe ve akabinde Bayram akıllara Alanya'nın Akın Akın gelecek olan yerli turist yoğunluğuna hazır olup olmadığı sorusunu getirmektedir

Turizm sezonu şöyle bir Dursun yaz tatiline denk gelen bayram çilesi diye bir zorluk Alanya sakinlerini beklemekte. Özellikle yerli turistin yoğun ilgi göstereceği Kurban Bayramı tatili yaz tatili ile birleşmiştir. Yollardan, marketlere ve daha birçok işletmeye kadar izdiham denilecek boyutlarda kalabalık sebebiyle hem belediyemize hem de kaymakamlığımıza çok büyük görevler düşmektedir.

İlçe asayişinin, sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için Alanya Kaymakamlığı ilave tedbirler almıştır. Diğer bir yandan bağlantı yollarındaki trafik için ise emniyet ekipleri hazır kıta beklemektedir. Yoğunluk sebebiyle oluşacak olan çöplerin ve sokakların temizlik işlemleri için ise belediyemiz hazırlıklarını tamamladı.

Ancak ne kadar hazır olsak da gelecek olan kalabalık Alanya sakinlerinin sakinliğini bozacak boyuttadır. Tüm bu sebeplerden dolayı Alanya'da yaşayan vatandaşlara tavsiyemiz zorunlu alışveriş işlemlerine arefe gününe kalmadan tamamlamaları yönündedir. Ayrıca çok zorunlu olmadıkça sağlık kuruluşlarına gidilmemesi yönündedir. Tüm bunların yanında alışık olduğumuz plaj yoğunluğunun ötesinde plajlarımız ve civarında trafik ve karavan yoğunluğu olacaktır. Bu sebeple sürücülerin dikkatli olması gerekmektedir.

Alanya Gazetesi/ ÖZEL HABER