ALKÜ'lu milli sporcudan tarihi başarı! Çin'den altın madalya

ALKÜ'lu milli sporcudan tarihi başarı! Çin'den altın madalya
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencisi ve Milli Sporcu Salih Korkmaz, Çin'de düzenlenen 2023 Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nda 20 kilometre Erkekler Yürüyüş kategorisinde altın madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.

ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi ve Milli Sporcu Salih Korkmaz, Çin'in Chengdu şehrinde düzenlenen 2023 Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nda büyük bir başarıya imza attı. 20 kilometre Erkekler Yürüyüş kategorisinde mücadele eden Korkmaz, 1 saat 23 dakika 40 saniyelik derecesiyle dünya şampiyonu unvanını elde etti.

2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları'nda da ülkemizi temsil eden Salih Korkmaz, bu kez Çin'de düzenlenen Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nda Türkiye'ye altın madalya kazandırdı. Milli takım arkadaşları, antrenörleri ve tüm Türk spor camiası, Korkmaz'ın tarihi başarısıyla coşku yaşadı. Uluslararası arenada 20 km Yürüyüş branşında altın madalya kazanarak Türkiye'yi gururlandıran Korkmaz, Türk sporunda unutulmaz bir isim olarak yerini aldı. Korkmaz'ın gelecek hedefi ise 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil etmek.

Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan da ALKÜ Milli Sporcularını tebrik ederek, elde edilen zaferlerin ülke ve üniversite için büyük gurur kaynağı olduğunu belirtti.