Alanyaspor'un değeri arttı! Süper Lig'in 7. takımı oldu

Alanyaspor'un değeri arttı! Süper Lig'in 7. takımı oldu
Corendon Alanyaspor, yeni transferleriyle birlikte bu sezon Süper Lig'in en değerli 7. takımı oldu. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından turuncu yeşilli takım 33 milyon 830 bin Euro piyasa değeriyle 13 il takımını geride bıraktı.

Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 futbol sezonunun başlamasına sayılı günler kala, Süper Lig ekipleri kadrolarına yıldız futbolcuları transfer ederek takımlarını güçlendirdiler. Bu sezon çok sayıda yıldız futbolcunun forma giyeceği Süper Lig'de en değerli takımlar da belli oldu. Ünlü spor sitesi Transfermarkt verilerine göre; Trendyol Süper Lig'in en değerli takımı, ilk kez 200 milyon Euro piyasa değerini geçerek 215 milyon 980 bin Euro toplam değere ulaşan Galatasaray oldu. Sarı kırmızılı takımı 183 milyon 600 bin Euro ile Fenerbahçe takip etti. Beşiktaş ise 99 milyon 300 bin Euro ile listede 3. sırada yer aldı.

ŞİMŞEK 13 İL TAKIMINI GEÇTİ

Bu sezon kadrosunu çok sayıda yabancı ve yerli futbolcu ile güçlendiren Corendon Alanyaspor, listenin 7. sırasında kendine yer buldu. İlk 3 sırayı paylaşan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan sonra Trabzonspor, Başakşehir ve Adana Demirspor'un ardından 33 milyon 830 bin Euro güncel piyasa değeri ile listenin 7. sırasında bulunan turuncu yeşilli takım, 4'ü İstanbul ekibi olan 13 il takımını geride bırakmayı başardı.